Primăria Zalău se împrumută cu 119 milioane lei pentru dezvoltarea orașului

Consilierii locali din Zalău au aprobat, vineri, contractarea de către primăria municipiului a două credite bancare, în valoare totală de aproape 119 milioane de lei, pentru asigurarea cofinanţării şi contribuţiei administraţiei locale pentru proiecte europene, respectiv pentru refinanţare a altor două credite aflate în derulare.

Potrivit hotărârii adoptate vineri, este vorba de un împrumut de 50 de milioane de lei, necesar pentru asigurarea cofinanţării şi contribuţiei municipiului Zalău la realizarea investiţiilor din cadrul programelor POR, PNRR şi PRNV, ce urmează a fi contractat de la Raiffeisen Bank, la dobânda ROBOR 3M, plus marja de 0,83% pe an şi de un împrumut de 69,35 milioane de lei, necesar pentru refinanţarea unor credite de la BCR şi Trezoreria Statului.

Pentru primul credit, tragerile se vor face în perioada 2024-2027, cu o tragere de 23 de milioane de lei în 2024, iar cel de-al doilea credit va fi utilizat integral în acest an. Ambele credite au fost avizate favorabil de Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *