Primarii și secretarii din județ instruiți de Prefectură pentru alegerile parlamentare

Marcel Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj a fost prezent astăzi, 10.11.2020, la ședința (în sistem videoconferință) de instruire a primarilor și secretarilor generali ai UAT-urilor, în ceea ce privește organizarea alegerilor parlamentare, care vor avea loc în data de 6 decembrie 2020.

După ce a felicitat primarii pentru noile mandate, inclusiv pe cei 15 care se află la primul mandat, prefectul a profitat de ocazie și a adus în discuție două teme de actualitate pentru consiliile locale aflate la început de drum.

Având în vedere actuala pandemie generată de răspândirea noului coronavirus, prefectul județului a recomandat reprezentanților UAT-urilor să se înscrie pe platforma „ghișeul.ro”, eliminând astfel deplasarea cetățenilor la sediile autorităților de stat, pentru plata diferitelor taxe și impozite. Avantajele acestui sistem de plată online, ar fi reducerea cheltuielilor operaționale, mărirea volumului de taxe colectate, precum și disponibilitatea de a efectua plăți 24 ore pe zi, inclusiv în sărbătorile legale.

De asemenea, a adus în discuție susținerea elevilor din județul Sălaj, prin acordarea de burse, de către primării. “Există 2 UAT-uri care acordă burse de studiu, 5 UAT-uri care acordă burse de merit, 4 UAT-uri acordă burse de performanță și 13 UAT-uri acordă burse de ajutor social, conform unui Raport întocmit de Avocatul Poporului. Un număr de 47 de UAT-uri nu acordă niciun fel de burse pentru elevi. Îmi doresc pentru viitor, ca în cadrul ședințelor consiliilor locale, să fie analizată posibilitatea de a acorda mai multe burse, deoarece elevii sălăjeni au acest drept. ”, a mai adăugat prefectul județului Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *