Primarul Alin Băbănaș a semnat contractul 1 milion de euro pentru construirea unui pod în Tihău
Primăria Comunei Surduc este condusă de primarul Alin Băbănaș, un edil dedicat și pus pe treabă încă din primele zile de mandat. Anul 2024 se anunță a fi un an rodnic pentru Comuna Surduc, an în care se va lucra pe mai multe șantiere – infrastructură rutieră, modernizare unități de învățământ, etc.
1. Construirea podului din Tihău peste râul Almaș, proiect de 1 milion de euro (50 miliarde lei vechi)
Primarul Alin Băbănaș împreună cu ministrul Dezvoltării Adrian Veștea, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construire pod peste râul Almaș în loc. Tihău, com. Surduc, jud. Sălaj”, în valoare de 1 milion de euro (50 de miliarde lei vechi), finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Caracteristicile podului:
- – lungime – 70 metri
- – lățime – 5 metri
Podul va fi realizat din beton armat și va fi fără restricție de tonaj. Cetățenii vor putea circula din centrul satului direct spre drumul național DN1G.
În perioada imediat următoare se va realiza Proiectul Tehnic, iar în cursul lunii mai va fi demarată procedura de licitație pentru execuția lucrărilor.
2. Se caută constructor pentru modernizarea Corpului A de la Liceul tehnologic nr. 1 Surduc
Primarul Alin Băbănaș anunță că a demarat procedura de licitație pentru execuția lucrărilor cuprinse în proiectul „Eficientizare energetică la clădire Corp A (Nou) a Liceului Tehnologic nr. 1 Surduc”, în valoare de 3,89 milioane de lei (38,9 miliarde lei vechi). Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, la primul apel pe Componenta 10 – Fondul Local.
Procedura de licitație este ultima etapă înainte de începerea efectivă a lucrărilor. Dacă totul decurge bine, lucrările ar urma să înceapă cel târziu în luna iunie.
În cadrul raportului de audit energetic s-a propus un pachet de măsuri ce se referă la eficientizarea clădirii, atât din punct de vedere termotehnic, structural, cât și al instalațiilor, după cum urmează:
- – anvelopare clădire, termoizolare pereți cu vată bazaltică, termoizolare planșeu, refacere șarpantă, reparare tencuieli interioare-exterioare, refacere finisaje interioare-exterioare, refacere pardoseli, modernizarea instalațiilor electrice și termice, inlocuire corpuri de iluminat cu lămpi LED, etc.