Primarul Alin Băbănaș continuă dezvoltarea comunei Surduc

Primarul Alin Băbănaș este preocupat de dezvoltarea continuă a comunei Surduc, astfel că în perioada imediat următoare vor începe lucrările de execuție în cadrul a trei proiecte mari de investiții. Este vorba de trei proiecte care însumează 7 milioane lei (peste 70 miliarde lei vechi). 

I. Patru firme au depus oferte pentru asfaltarea străzilor din comuna Surduc 

Primăria Surduc se află în etapa de analizaă a ofertelor pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizare drum comunal DC22A și străzi în comuna Surduc, etapa 1″ – valoare 3,64 milioane lei (36,4 miliarde lei vechi). După analiza ofertelor, Primăria Surduc va desemna câștigătorul care va executa lucrările.

În cadrul primei etape se vor asfalta următoarele străzi: sat Tihău – str. Pe Deal, str. Piroșa / sat Cristolțel – str. Fântâna Satului, str. Cimitirului, str. Bisericii / sat Solona – str. Cimitirului / sat Brâglez – str. Pe Lab

„Odată finalizată această etapă, cele patru localități din comuna Surduc – Tihău, Cristolțel, Solona și Brâglez vor fi asfaltate aproape în totalitate”, declară primarul Comunei Surduc, Alin Băbănaș. 

Trei firme au depus oferte pentru reabilitarea Corpului A de la liceul din Surduc

Primarul Alin Băbănaș a câștigat un proiect de investiții prin Planul Național de Redresare și Reziliență, la primul apel pe Componenta 10 – Fondul Local. Proiecul a ajuns în etapa de analiză a ofertelor – trei frime au depus oferte.

Proiectul „Eficientizare energetică la clădire școală Surduc Corp A (Nou)” are o valoare de 2.85 milioane lei (28,5 miliarde lei vechi).

În cadrul raportului de audit energetic s-a propus un pachet de măsuri ce se referă la eficientizarea clădirii, atât din punct de vedere termotehnic, structural, cât și al instalațiilor, după cum urmează:

  • – anvelopare clădire, termoizolare pereți cu vată bazaltică, termoizolare planșeu, refacere șarpantă, reparare tencuieli interioare-exterioare, refacere finisaje interioare-exterioare, refacere pardoseli, modernizarea instalațiilor electrice și termice, inlocuire corpuri de iluminat cu lămpi LED, etc.

II. Patru firme au depus oferte pentru modernizarea Căminului Cultural din Cristolțel

Primăria Surduc a câștigat o finanțare prin PNRR – Componenta 10 Valul Renovării pentru reabilitarea Căminului Cultural din localitatea Cristolțel. Valoare proiectului se ridică la suma de 1,2 milioane lei, adică aproximativ (12 miliarde lei vechi). Patru firme au depus oferte pentru execuția lucrărilor.

În cadrul proiectului de eficientizare energetică se vor realiza următoarele lucrări: acoperiș nou, izolare termică pod, panouri fotovoltaice, acces pentru persoane cu handicap, izolare termică exterioară, schimbare tâmplărie (geamuri și uși noi), instalații noi, racorduri la utiități, trotuare noi, etc.

„Sunt bucuros să anunț cetățenii că mai multe firme au depus oferte pentru execuția lucrărilor în cadrul a trei proiecte importante pentru comunitatea noastră. Avem 4 oferte pentru asfaltarea străzilor, alte trei firme au depus oferte pentru reabilitare Corp A la Liceul Tehnologic nr. 1  și 4 firme au depus oferte pentru modernizarea Căminului Cultural din Cristolțel. Valoare totală a acestor investiții depășește 7 milioane lei, adică 70 miliarde de lei vechi.

În prezent ne aflăm în etapa de analiză a ofertelor, iar în perioada următoare vom desemna firmele câștigătoare care vor putea începe execuția lucrărilor. Împreună cu colegii din primărie suntem preocupați de dezvoltarea comunei Surduc”, a transmis primarul Alin Băbănaș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *