Primarul Boncidai Csaba este de neoprit in munca lui pentru dezvoltare in Pericei

Una dintre cele mai ofertante comune sălăjene – Comuna Pericei, se află într-o continuă dezvoltare, chiar și în perioada pandemiei. Zilele acestea administrația locală are deschise două șantiere importante privind modernizarea infrastructurii rutiere: se pregătesc străzile pentru asfaltare și se construiește un trotuar nou de circa 400 metri.

Deși lumea întreagă este afectată de COVID, primarul Boncidai Csaba susține că omenirea trebuie să uite de obiceiurile negative și să se adapteze la situația actuală.


Comuna Pericei – prima la accesat fonduri europene pentru tablete pentru elevi

În 6  noiembrie Primăria Pericei a trimis către Ministerul Fondurilor Europene solicitarea de finanțare pentru achiziția de echipamente IT, tablete pentru elevi, table digitale, etc. urmând ca Primăria să facă achiziția și suma finală să fie ulterior decontată. Primăria Pericei a cuprins în buget suma de 480.000 lei pentru achiziția de echipamente IT, tablete, dar și materiale de protecție împotriva COVID.

Guvernul a aprobat proiectul pentru achiziționarea cu fonduri europene a 500.000 echipamente IT mobile și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice online.

Impactul financiar este de 100.000.000 euro, echivalentul în lei la cursul de schimb din luna august 2020:

  • – 75 de milioane de euro sunt fonduri europene
  • – 25 de milioane de euro sunt contribuția națională

Finanțarea achiziției echipamentelor IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar, prevuzute la alin. (1) se acordă prin granturi din fonduri externe nerambursabile, în limita unei valori de 200 euro/tabletă pentru uz școlar, echivalentul în lei la data efectuării achizițiilor.

În valoarea de achiziție a tabletelor pentru uz școlar vor fi incluse și cheltuieli cu abonamentul lunar la internet dacă prin procedura de achiziție publică este prevăzută această condiție.

Beneficiari sunt instituții de învățământ preuniversitar din ciclul gimnazial și autorități publice locale (care le achiziționează pe școli).

De asemenea, prin această OUG s-a aprobat și achiziționarea de echipamente de protecție medicală și containere mobile sanitare în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat, decontate din fonduri externe nerambursabile.


Primarul Boncidai Csaba vrea condiții de trai mai bune pentru cetățeni

Prin viitoarele surse de finanțare primarul Boncidai Csaba va pune accent pe îmbunătățirea mediului de locuit care nu înseamnă doar infrastructură, ci a oferi următoarele servicii:

  1. îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice (extindere serviciu)
  2. extindere program Afterschool și masă caldă pentru toți copii din comună – 8 grupe cu program prelungit la grădiniță și 3 grupe la Afterschool cu posibilitate de extindere

„Fiecare copil din comună să aibă posibilitatea de a servii o masă caldă la școală și grădiniță. Avem o experiență și știm ce beneficii și siguranță aduce familiilor că de dimineață și până seara copii sunt îngrijiți în condiții familiale. Rezultate se pot atinge prin muncă, perseverență și iar muncă”, a transmis primarul Boncidai Csaba.

Proiecte de investiții majore așteaptă finanțare de la Guvern sau Uniunea Europeană

Primăria Comunei Pericei are pregătite pentru finanțare mai multe proiecte, după cum urmează:

  1. Proiect în așteptare pentru modernizarea a 4,5 kilometri de drumuri agricole etapa 2
  2. Proiect în așteptare pentru a ferii de inundații satul Pericei – zona DN1H și zona școlii, prin construirea a două baraje care să capteze scurgerile de pe versanți
  3. Proiect în așteptare pentru modernizarea trotuarelor – lungime 4 kilometri
  4. Proiect pentru construire pod peste râul Crasna
  5. Proiect pentru modernizare și dotare sediu Primărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *