Primarul Comunei Bănișor a votat ÎMPOTRIVA modificării tarifelor de colectare a deșeurilor

Astăzi, în Sala Porolissum din cadrul Consiliului Județean Sălaj a avut loc o ședință organizată de Asociația ECODES Sălaj la care au participat toți primarii din județ și reprezentanții companiilor care colectează deșeurile menajare.

Ședința a avut ca scop modificarea tarifelor de colectare a deșeurilor menajere, respectiv o creștere de circa 40% a tarifului final.

Ședința s-a derulat fără probleme, însă la momentul votului final, câțiva primari au votat ÎMPOTRIVĂ.

Printre cei care s-au opus acestor creșteri de tarife a fost și primarul Comunei Bănișor, Sorin Eugen Maxim, care și-a explicat votul dat.

Comuna Bănișor se străduiește de ani buni să realizeze o colectare cât mai selectivă și a investit în insule ecologice, campanii de informare și întâlniri cu cetățenii pentru a menține tarifele cât mai mici.

„Am votat împotriva modificării tarifelor de colectare a deșeurilor menajere, având în vedere și indexarea cu rata inflației pe anul 2022 de 13,8% la taxe și impozite. Consider că povara financiară este mult prea grea de suportat pentru locuitorii comunei Bănișor. În prezent avem un tarif de 7 lei / persoana / lună, tarif pe care l-am menținut cu mari eforturi și multă implicare”, a transmis primarul Sorin Maxim. 

Proiectul privind modifarea tarifelor a fost adoptat cu majoritate de voturi și urmează să fie aplicat unitar în toate UAT-urile din județul Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *