Primarul Comunei Pericei, Boncidai Csaba, a depus jurământul pentru al 8-lea mandat

Într-un cadru festiv și în prezența celor doi subprefecți – Romeo Sârca și Robert Vasvari, primarul Boncidai a depus jurământul și a preluat al 8-lea mandat. Totodată au depus jurământul și consilierii locali, fiind constituit noul Consiliu Local.

Comuna Pericei este condusă din anul 1992 de primarul Boncidai Csaba, unul dintre cei mai implicați și harnici primari sălăjeni. În cei 28 ani – 7 mandate de când ocupă scaunul de primar, Boncidai Csaba a reușit să transforme comuna și să aducă investiții importante prin care să ofere un nivel de trai decent, asemănător ca în Occident.

Primăria Comunei Pericei are pregătite pentru finanțare mai multe proiecte, după cum urmează:

  1. Proiect în așteptare pentru modernizarea a 4,5 kilometri de drumuri agricole etapa 2
  2. Proiect în așteptare pentru a ferii de inundații satul Pericei – zona DN1H și zona școlii, prin construirea a două baraje care să capteze scurgerile de pe versanți
  3. Proiect în așteptare pentru modernizarea trotuarelor – lungime 4 kilometri
  4. Proiect pentru construire pod peste râul Crasna
  5. Proiect pentru modernizare și dotare sediu Primărie

Prin viitoarele surse de finanțare primarul Boncidai Csaba va pune accent pe îmbunătățirea mediului de locuit care nu înseamnă doar infrastructură, ci a oferi următoarele servicii:

  1. îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice (extindere serviciu)
  2. extindere program Afterschool și masă caldă pentru toți copii din comună – 8 grupe cu program prelungit la grădiniță și 3 grupe la Afterschool cu posibilitate de extindere

„Și actualul mandat are provocările lui. Cred că cel mai important lucru este să reușim să scăpăm de pandemie. Am dori ca efectele negative să se subțieze și să avem cât mai puțin în urma pandemiei. Sper ca în cursul zilei de mâine voi depune un proiect de investiții pe fonduri europene pentru dotarea școlii cu tablete și așteptăm finalizarea ghidului pentru achiziția de materiale de sterilizare și măști pentru elevi și cadre didactice. Am convocat pentru seara aceasta o ședință extraordinară ca să putem adopta o hotărâre pentru aceste proiecte cu tablete. Ne vom concentra atenția pentru atragerea fondurilor europene din noul exercițiu financiar european 2021-2027”, a transmis primarul Boncidai Csaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *