Primarul Cristian Lazăr a verificat investiția de 2 milioane euro de la Liceul Tehnologic Ioan Ossian

Primarul Orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr a fost pe șantierul de la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”, unde se derulează un proiect cu finanțare europeană pentru modernizarea și dotarea căminului (internatului) pentru elevi. Proiectul are o valoare de aproximativ 2 milioane de euro și are termen de finalizare 31 octombrie 2022.

Lucrările sunt avansate, atât în partea interioară a clădirii, cât și la exterior. Internatul va fi unul modern, dotat la ultimele standarde: mobilier nou în camere, bucătărie, electrocasnice, sală de mese, bibliotecă. Clădirea este izolată termic la exterior, au fost schimbate toate ușile, geamuri noi PVC, instalații noi, etc.

„Am fost să văd stadiul lucrărilor la Liceul Tehnologic Ioan Ossian. Am lămurit mai multe aspecte cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională și cu constructorul și lucrurile sunt bune. E o investiție finanțată cu bani europeni, aproape 2 milioane de euro, care cuprinde cam tot ce înseamnă reabilitarea unei clădiri, inclusiv dotări cu mobilier, paturi, electrocasnice, bibliotecă, bucătării, sală de mese.
Vom avea un internat nou, modern, cu tot ce e necesar pentru a avea condiții pentru o educație de calitate! E unul dintre obiectivele mele pe termen mediu. Să avem toate condițiile în toate școlile pentru ca tinerii să se pregătească și să fie competitivi. Spor la muncă tuturor!”, transmite primarul Șimleului, Cristian Lazăr. 

 

Liceul Tehnologic Ioan Ossian din Șimleu Silvaniei este singurul liceu cu profil preponderent agricol din județ și reușește an de an să facă performanță și să pregătească noile generații de profesioniști în domeniul agricol.

Prin efortul comun ale cadrelor didactice și prin hărnicia elevilor, mai mulți absolvenți din anul școlar 2021-2022 au ajuns studenți la următoarele specializări: Medicina Veterinară, Agronomie, Zootehnie și Cadastru la universități din Cluj și Oradea, asigurând astfel noua generație de specialiști.
„Suntem bucuroși pentru implementarea acestui proiect care va servii atât intereselor învățâmântului liceal din Simleu Silvaniei, dat fiind faptul că noi suntem singura unitate din oraș care dispune de internat, cât și pentru celelalte enimente cultural-artistice derulate în Șimleu Silvaniei. Este o lucrare importantă, doarece clădirea este veche din anii ’60-’70 și nu a beneficiat de investiții de modernizare până în prezent.
Mulțumesc Primăriei Șimleu Silvaniei pentru derularea acestui proiect și așteptăm în continuare susținerea și sprijinul autorităților locale pentru alte proiecte: renovarea corpului central, asfaltarea curții interioare, asfaltarea drumurilor de acces, modernizare sală de sport, modernizare cantină și nu în ultimul rând modernizarea fermei didactice care este unică la nivel județean”, a transmis directorul liceului, prof. dr. Benedek Vasile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.