Primarul Dorin Gorgan a semnat contractul pentru reabilitarea dispensarului medical din Bobota

Unul dintre cei mai noi primari ai județului Sălaj, social-democratul Dorin Ioan Gorgan, primarul Comunei Bobota, aflat la primul mandat, continuă seria reușitelor în administrație, iar astăzi a semnat la București contractul de finanțare pentru reabilitarea dispensarului medical.

Este vorba de lucrări care depășesc 1,2 milioane lei, adică 12 miliarde lei vechi, bani atrași din fonduri europene prin PNRR.

„Astăzi am fost prezent la sediul instituției din București și am semnat contractul de finanțare care are ca obiectiv ,, Reabilitarea moderată a Clădirii Dispensarului Medical Bobota” . Finanțarea în valoare de 1.223.387 lei este asigurată prin Programul National de Redresare și Reziliență( PNRR) . Tot prin acest program este prevăzut să se construiască în Comuna Bobota , 2 stații electrice de reîncărcare . Bani europeni pentru Bobota !!! Doamne ajută !”, transmite primarul Comunei Bobota, Dorin Ioan Gorgan. 


Primarul Dorin Gorgan a câștigat peste 84 de milioane de lei pentru investiții în comuna Bobota

 Comuna Bobota sub conducerea primarului Dorin Gorgan beneficiază de cele mai mari sume pentru investiții din ultimii 20 de ani. Dorin Gorgan a atras până în prezent aproape 20 de milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă și canal la toate gospodăriile, asfaltarea tuturor străzilor și introducerea gazului în toată comuna.

Finanțare de 9 milioane euro câștigată pe Programul Anghel Saligny

1. Extindere rețea de apă și canalizare în com. Bobota, valoare 25.036.451 lei (5 milioane euro)

2. Modernizare drumuri comunale și străzi în com. Bobota, valoare 17.963.548 lei (4 milioane euro)

Finanțare de 9 milioane de euro pentru introducerea gazului în com. Bobota

Povestea a început în anul 2021 când primarul Dorin Gorgan a depus o cerere finanțare la Ministerul Dezvoltării pentru introducerea gazului metan în localitățile Bobota, Zalnoc și Derșida.

Vestea cea mare a venit la începutul lunii iunie 2022, când ministrul Dezvoltări a alocat sumele necesare pentru proiect, respectiv 41,17 milioane lei (9 milioane euro).

Proiectul pentru gaz prevede realizarea unei rețele de distribuție în lungime de 64,52 kilometri și 1248 de branșamente. Conexiunea de la punctul de racordare Zalnoc are o lungime de 12,6 kilometri.


Detalii despre bugetul alocat pentru investiții în anul 2023 și proiectele propuse de primarul Dorin Ioan Gorgan, le vom prezenta într-un viitor articol, imediat după aprobarea proiectului de buget în Consiliul local Bobota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *