Primarul Marian Mirișan anunță că încep lucrările la centrul comunitar integrat din Stârciu

Primarul Comunei Horoatu Crasnei, Mirișan Marian, transmite că în cel mai scurt timp vor demara lucrările de construire a unui Centru comunitar integrat în localitatea Stârciu. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin PNRR.

Centru comunitar integrat se va construi în centrul satului, pe locul unde funcţionează poşta din Stârciu. Valoarea investiţiei depășește 200.000 de euro, din care 150.000 de euro vor fi direcționate pentru executarea lucrărilor, iar 60.000 de euro pentru dotări.

Clădirea veche unde funcționează poșa va fi demolată, iar pe amplasament se va construi un Centru comunitar integrat cu suprafaţa de peste 140 mp în care va funcționa trei cabinete medicale, sală de tratament, sală pentru specialişti,  spații pentru materiale şi grupuri sanitare.

Pentru construirea clădirii, primarul Mirișan Marian a semnat deja contractul de finanţare, a avut loc licitaţia pentru execuţia lucrărilor, a fost eliberată autorizaţia de construire, iar în cursul lunii martie ar trebui să înceapă lucrările.

Proiectul care priveşte dotările centrului comunitar încă nu a fost semnat, dar până la finalizarea lucrărilor la clădire, primarul dă asigurări că vor ajunge și dotările – mobilier, echipamente medicale, autoturism electric, etc.

În cadrul centrului comunitar își vor desfășura activitatea un asistent medical comunitar permanent, un medic de familie şi un medic internist. Vârstnicii din comună vor putea primii servicii medicale inclusiv la domiciliu.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, dar implementarea investiţiei ar putea să fie terminată până la finalul acestui an.

„Acest Centru comunitar integrat finanţat prin PNRR este extrem de important pentru comunitate, deoarece în comună există destul de multe persoane în vârstă, cu probleme de sănătate şi era nevoie de aşa ceva. Mai mult, acel asistent medical comunitar se va deplasa la domiciliu, unde va putea face o monitorizare şi, în funcţie de nevoile fiecăruia, se vor putea face programări la medicul de familie, dar am putea atrage în comună şi medici pe alte specializări. Centrul va fi dotat cu maşină electrică pentru deplasare la bolnavii din comună şi cu tot ce trebuie pentru medicină prespitalicească”, spune primarul Marian Mirișan. 

One thought on “Primarul Marian Mirișan anunță că încep lucrările la centrul comunitar integrat din Stârciu

  1. Acest proiect de construire a unui Centru comunitar integrat in localitatea Starciu este o veste foarte buna pentru comunitatea din Comuna Horoatu Crasnei. Primarul Mirisan Marian ne informeaza ca lucrarile vor demara in cel mai scurt timp, datorita finantarii din fonduri europene prin PNRR. Valoarea investitiei este de peste 200.000 de euro, iar cladirea veche unde functioneaza posta din sat va fi demolata pentru a face loc centrului. Este impresionant faptul ca acesta va avea o suprafata de peste 140 mp si va oferi serviicii medicale prin cei trei medici care vor activa acolo: un asistent medical comunitar, un medic de familie si un medic internist. Mai mult, acesta va fi dotat cu o masina electrica pentru a putea oferi servicii medicale si la domiciliu. Proiectul inca nu este finalizat si speram ca pana la sfarsitul anului sa fie finalizata si dotarea centrului, dar progresul este evident si luna aceasta incep lucrarile la constructie. Aceasta investitie este deosebit de importanta pentru comunitate, in special pentru persoanele in varsta si nu numai, deoarece va permite accesul mai usor la servicii medicale de calitate. Felicit primarul pentru eforturile si dedicarea sa in realizarea acestui proiect benefic pentru toti locuitorii din comuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *