Procurorii fac audieri și au dispus efectuarea necropsiei victimelor din Spitalul Județean Piatra-Neamț

Ieri, 14 noiembrie Secția ATI din cadrul Spitalului Județean Piatra-Neamț a fost cuprinsă de un incendiu devastator care a provocat nu mai puțin de 12 morți și alte 5 persoane care se află într-o stare gravă.

Unul dintre cadrele medicale de gardă care a intervenit pentru salvarea pacienților internați la ATI a fost cuprins de flăcări suferind arsuri pe 80% din suprafața corporală.


Comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Cauza incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.
COMUNICAT
Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice câteva precizări privind avansarea cercetărilor care au loc la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, în măsura în care acestea nu pot afecta desfăşurarea în continuare a cercetărilor:
1. Au fost dispuse ordonanţele de efectuare a necropsiei victimelor. Au fost finalizate patru dintre necropsiile dispuse. Procedura medico-legală corespunde patologiei pentru care au fost tratate victimele – cazuri tip Covid;
2. În salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării. Cercetarea locului faptei va continua în cursul zilei de 16 noiembrie;
3. Au fost predate înscrisuri de către reprezentanţii Spitalului, urmând să se analizeze dacă acestea răspund problemelor din anchetă şi în ce măsură este necesar să fie ridicate și alte înscrisuri;
4. Au fost stabilite persoanele care vor fi audiate şi au început audierile.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *