Procurorii militari ai DNA se „înfig” în conducerea Jandarmeriei Române, inclusiv la Sălaj

Procurorii militari ai DNA, au trimis, pe 30 decembrie, mai mulți șefi ai Jandarmeriei Române în judecată, într-un dosar de corupție în care aceștia sunt acuzați că, pentru sume de aproximativ 6.000 de euro de persoană, ar fi ajutat mai mulți plutonieri să intre în corpul ofițerilor, potrivit evz.ro

Procurorii DNA au descins la jumătatea lunii aprilie 2021, atât la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei (IGJR) din București cât și la Inspectoratele Județene de Jandarmi de la Girgiu, Vaslui, Iași și Sălaj.

Anchetatorii anticorupție au i-au trimis în judecată, în penultima zi a anului 2021, pe colonelul Radu Gabriel Todoran, la momentul respectiv șef al Direcției Resurse Umane din cadrul IGJR, colonelul Marian Corcodel, fostul șef al Bazei de Administrare și Deservire a IGJR, colonelul Dănuț Rușanu, actualul inspector sef al Inspectoratului de Jandarmi Giurgiu și un apropiat al șefului Jandarmeriei Române, generalul Alin Mastan dar și pe colonelul Valerică Guriță, adjunctul șefului Jandarmeriei Vaslui.

Alături de aceștia au fost trimiși în judecată și plutonierii Silvia Florentina Mezdre, Ionuț Stănică, Gigliola Nicoleta Roșu și Viorel Călin Lefter.

Jandarmii acuzați de constituire de grup infracțional

Jandarmii sunt acuzați de constituirea unui de grup infracțional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității și abuz în serviciu.

Potrivit unor surse judiciare, ofițerii ar fi vândut subiectele în cazul unor concursuri organizate pentru trecerea plutonierilor în corpul ofițerilor.

Sursele citate au menționat că șefii din Jandarmerie ar fi încasat câte 6000 de euro de la fiecare plutonier care trebuia să devină ofițer.

În plus, conform anchetatorilor, la dosar ar exista stenogramele unor discuții în care, pe lângă subiecte, erau transmise și răspunsurile corecte.

În acest sens, conform unor surse apropiate anchetei, în urma perchezițiilor din primăvară, în biroul șefului Jandarmeriei Giurgiu ar fi fost găsită suma de 12.000 de euro, scrie Gândul.

Scandalul a izbucnit după ce, la începutul anului trecut, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a stabilit că, pentru diminuarea crizei de personal, o soluție ar fi ca subofițerii să poată trece, printr-un concurs, în corpul ofițerilor, scrie Gândul.

După organizarea concursurilor la Jandarmeria Română, procurorii DNA militar au descins la sediul central al IGJR dar și a unor inspectorate județene, după ce s-a stabilit că persoane care ocupau funcții de conducere ar fi vândut subiectele.

One thought on “Procurorii militari ai DNA se „înfig” în conducerea Jandarmeriei Române, inclusiv la Sălaj

  1. Mi se pare și normal.Numa daca te uiti la poza îti dai seama ca ceva nu i în regula.Majoritatea jendarilor din foto au 1 metru și o șchioapă, iar galonatul parca îi umeraș, așa sta uniforma pe el.Vai de ei jendari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *