Promisiunea PNL că dezvoltă Sălajul este în realitate „Cârpim drumurile județene”

Consiliul Județean se laudă că investește masiv în infrastructura rutieră, când defapt alocă bani mărunți pentru pietrirea și peticirea drumurilor județene. Mai mult, noua conducere a CJ Sălaj se laudă cu lucrările realizate ca al carte de fosta conducere pesedinstă a CJ Sălaj

Recent au fost finalizate lucrările de modernizare executate pe drumul judetean DJ108A, între localitățile Bogdana și Agrij. Pe drumul județean au fost realizate îmbunătățiri ale fundației cu balast și piatră spartă, plombarea gropilor și preluarea denivelărilor cu mixtură asfaltică, curățarea și amorsarea suprafeței și covorul asfaltic de 5,00 cm grosime, pe o distanță de 11,5 km. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 2.580.893,20 lei (cu TVA). Perioada de garanţie 36 luni pentru lucrarea de bază și 6 luni pentru marcajele rutiere.

Cam așa au fost realizate toate investițiile în modernizarea infrastructurii rutiere pe vremea când Consiliul Județean era condus de echipa PSD.

Social democrații s-au axat pe atragerea de fonduri europene fiind principala sursă de finanțare pentru marile proiecte de investiții. 

În schimb, noul președinte CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu de la PNL, nu pune accept pe finanțările acordate de Uniunea Europeană și solicită bani de la bugetul de stat, o metodă mai simplă mai ales că la guvernare se află colegii lui de partid.

Consiliul Județean Sălaj a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) finanțarea următoarelor obiective de investiții:
– Modernizarea DJ108S, SECTOR ZALHA-BEZDED-CERNUC, pe o lungime de 10,3 km. În momentul de față partea carosabilă este din balast și piatră spartă, cu gropi.
– Modernizare DJ109P, CAMĂR-Limită Județ SATU MARE, pe o lungime de 3,5 km. În momentul de față partea carosabilă este din pământ pe toată lungimea, cu gropi.
– Reabilitare și consolidare DJ191G, CRASNA (DJ108G)–MARIN–VALCĂU DE JOS (DJ191D), pe o lungime de 11,6 km. Starea actuală a drumului este total necorespunzătoare, cu gropi în asfalt, alunecări de teren, iar în unele locuri s-au format făgașe.
Dinu Iancu Sălăjanu și Claudiu Bârsan peticesc cu bani mărunți drumurile județene
Consiliul Județean Sălaj a semnat un contract de lucrări, în valoare de 50.000 lei (TVA inclus), pentru întreținerea cu îmbrăcăminți asfaltice (plombări) și refacere fundații, unde starea carosabilului o impune, pe următoarele drumuri județene:
– DJ108F Măeriște – Moiad (intersecție E81)
– DJ108A Jibou (zona parcului industrial Jibou) – intersecția DN1H
– DJ109E Lozna – Cliț – Pod Ciocmani (intersecția cu DN1H).
Durata de execuție a lucrărilor este de 1 lună, iar garanția este de 6 luni de la data recepției.
Consiliul Județean promite marea cu sarea și spune că drumul județean DJ110A Guruslău – Coșeiu – Archid, va fi reabilitat în primăvară. Vom vedea ce se va alege de această promisiune.
După ce în noiembrie Dinu Iancu a luat cei 15 miliarde de lei alocați de PSD pentru modernizarea în totalitate a DJ 109 F, noua conducere a Consiliul Județean Sălaj a încheiat un acord de asociere cu comuna Gâlgău pentru pietruirea respectivului drum județean. Valoarea totală a lucrărilor este de 43.440 lei, iar contribuţia Consiliului Județean va fi de 39.096 lei. Lucrările constă în pietruirea drumului, urmând ca în primăvara anului viitor să fie demarate lucrările pentru modernizarea acestui sector de drum (asfaltare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.