PSD acuză conducerea Consiliului Județean Sălaj că împarte banii pe criterii politice

Pentru Consiliul Județean Sălaj, cetățenii care fac parte din administrații conduse de PSD valorează de trei ori mai puțin decât comunitățile conduse de PNL sau UDMR.

La fel cum la nivel național au demonstrat că principala preocupare este împărțeala pe ciolan și favorizarea clientelei politice, nici conducerea Județului Sălaj nu se lasă.

Odată cu aprobarea bugetului pe anul 2021, suma totală de repartizat din cota de 6 la sută din impozitul pe venit este de 27 milioane lei. Din această sumă, două milioane rămân în fondul de rezervă al Consiliului Județean, probabil pentru o repartizare ulterioară, tot pe criterii politice.

Cu toate astea, Consiliul Județean repartizează 25.134,00 mii lei, bani care merg, cu dedicație, în primul rând către adminsitrațiile liberale, urmate de cele conduse de UDMR, după cum urmează:

➡Pentru cele 16 UAT-uri conduse de PSD (inclusiv municipiul reședință de județ și orașul Jibou) a fost repartizată suma de 5.700,00 mii lei;

➡Pentru cele 27 de UAT-uri conduse de PNL a fost repartizată suma de 12.174,00 mii lei;

➡Pentru cele 16 UAT-uri conduse de UDMR a fost repartizată suma de 6.660,00 mii lei;

➡Pentru un UAT condus de USR și un UAT condus de un primar independent a fost repartizată suma de 300,00 mii lei pentru fiecare.

Precizăm că din populația totală a Județului Sălaj, primarii PSD administează 43 la sută, respectiv 111.906 cetățeni. Asta înseamnă ❗50,94 lei/persoană, în timp ce cetățenii din administrațiile PNL valorează ❗158,10 lei/persoană, iar cei conduși de UDMR ❗121,09 lei/persoană.

Se poate observa clar că pentru conducerea liberală a Județului Sălaj cetățenii din Zalău, Jibou și încă 14 UAT-uri conduse de PSD ‼valorează de trei ori mai puțin decât cei conduși de primari PNL sau UDMR.

Tocmai pentru a preîntâmpina această situație, reprezentanții Partidului Social Democrat Sălaj au avut discuții cu conducerea județului, înaintând două propuneri în acest sens:

1. Alocarea sumei, în proporție de 100 la sută, în funcție de numărul de locuitori ai fiecărui UAT;

2. Alocarea sumei, în proporție de 50 la sută în funcție de numărul de locuitori ai fiecărui UAT și 50 la sută în funcție de numărul UAT-urilor pe care fiecare formațiune politică îl are la nivelul județului.

Ambele propuneri au fost refuzate, strategia lor fiind să împartă suma discreționar către clientela politică. Insistăm ca în comisiile de specialitate să se facă o analiză corectă a repartizării acestei sume, iar la votarea bugetului să se aibă în vedere că toți cetățenii județului trebuie să fie egali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *