PSD se pregătește pentru alegeri! Marcel Ciolacu a chemat în ședință toți liderii din teritoriu

Marcel Ciolacu i-a băgat în ședință pe președinții din teritoriu, de la ora 10:00, pentru a-i pregăti de alegeri.

Premierul le-a transmis tuturor liderilor locali că trebuie să candideze și să câștige și anul acesta. Ieri, liderii Coaliției au negociat la sânge și calendarul alegerilor. Potrivit unor surse, sunt slabe șansele ca social -democrații să accepte comasarea alegerilor locale cu europarlamentare.

Marcel Ciolacu a declarat deja că „nu este nicio prioritate și vreun interes politic” în această comasare.
„Una este discuția din interiorul fiecărui partid, alta e discuția în coaliție, haideți să vedem ce își doresc românii în primul rând. Din punctul meu de vedere, pentru români nu este nicio prioritate o comasare”, a afirmat premierul recent.

Cine sunt potențialii candidați PSD la alegerile din județul Sălaj

La ședința de azi, de la sediul PSD București, unde sunt prezenți toți liderii social-democrați din țară, participă și președintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, care sigur adus cu el lista scurtă de potențiali candidați pentru cele mai importante poziții.

Nume din PSD care pun probleme liberarilor la CJ Sălaj – Ciunt și Ghiurco, spun sondajele

Cea mai importantă funcție din administrația publică locală din județ este cea de președinte al Consiliului Județean Sălaj, deținută de PSD timp de 4 mandate prin Tiberiu Marc. La alegerile din 2020, PSD a pierdut conducerea CJ, avându-l candidat pe fostul prefect Florin Florian. Liberalii au câștigat atunci cu Dinu Inacu-Sălăjanu, care cu siguranță va mai candida pentru încă un mandat la șefia județului.
PSD Sălaj se bucură de „cadre” pentru candidatura la președiția Consiliului Județean. Trei nume ar putea pune probleme serioase liberalilor. Surse neoficiale din opoziție spun că PSD ar fi făcut un sondaj și a măsurat trei nume care ar putea intra în competiție contra lui Dinu Iancu-Sălăjanu.
Sondajul spune că Ionel Ciunt ar câștiga la „pas” conducerea CJ Sălaj, acesta fiind cotat cu 10% procente peste Dinu Iancu-Sălăjanu. Și primarul Dan Ghiurco ar fi fost măsurat în sondaj. Măsurătorile arată că și liderul administrației de la Jibou este mai bine cotat decât Dinu Iancu-Sălăjanu. Al treilea nume sondat de PSD este subprefectul Florin Florian, care a pierdut deja o bătălie cu Dinu Iancu-Sălăjanu.

Primăria Zalău se află pe mâini bune cu echipa Ciunt-Bălăjel la conducere

Actuala echipă de conducere de la nivelul administrație zălăuane, formată din tandemul Ionel Ciunt primar și Teodor Bălăjel viceprimar, s-a arătat o carte câștigătoare pentru Municipiul Zalău și pentru locuitorii urbei. Cei doi lideri au atras sume record pentru investiții și au transformat orașul într-un loc modern, civilizat, cu aer european.
Deși s-a vehiculat că actualul primar Ionel Ciunt ar fi vrut să lase locul lui Călin Forț, informația a fost rapid dezmințită, chiar de liderul PSD. Este deja vizibil că Forț a fost tras pe linie moartă de partid, după multiplele „scandaluri” în care a fost pomenit numele lui. Sondajul PSD relevă faptul că Teodor Bălăjel este mult peste Călin Forț în aprecierea zălăuanilor.
În toată această perioadă, gospodarul Zalăului, așa cum mai este numit viceprimarul Teodor Bălăjel, a continuat cu profesionalism munca în administrație, a scris proiecte de investiții și a muncit pentru dezvoltarea orașului.
Cel mai probabil Ionel Ciunt va candida pentru al treilea mandat de primar al Zalăului, iar Teodor Bălăjel ar trebui să-și continue munca din postura de viceprimar, pentru că altfel dezvoltarea orașului ar fi sub semnul întrebării.

Medicul Florian Neaga merge în continuare în Parlament

La alegerile din 2020, PSD a fost inspirat cu alegerea doctorului Florian Neaga pe prima poziție la Camera Deputaților. Asta chiar dacă câțiva aspiranți din partid, dar fără realizări în spate, au încercat până în ultimul moment să ceară postul de deputat în detrimentul lui Florian Neaga.
Medicului chirurg-ortoped Florian Neaga i-au fost apreciate meritele la cel mai înalt nivel din PSD, semn că are toată susținerea liderilor de la București pentru a continua munca în Parlamentul României și de a-i reprezenta pe sălăjeni.
La alegerile parlamenare din 2020, poziția de senator a fost pierdută de PSD cu un candidat epuizat politic, șifonat și cu nu prea multă activitate benefică sălăjenilor.

Conducerea PSD Sălaj a spus recent într-o conferință de presă că va anunța lista candidațiilor până la începutul primăverii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *