Reacții după ce SCM Zalău a scris istorie în Play-off-ul Cupei României prin eliminarea Iașiului

SCM Zalău este performera Play-off-ului Cupei României din acest sezon, 2023-2024, prin succesul avut pe teren propriu, joi, 31 august 2023, contra prim-divizionarei Poli Iași.

Cu 3-0 s-a impus echipa din Liga 3, care în sezonul trecut nu a evoluat nici măcar în play-off-ul seriei sale, împotriva unui adversar care a avut în componență jucători cu zeci și sute de meciuri în prima ligă, precum Vașvari, Tincu, Bordeianu, Silviu Lung Jr., Buș sau Vojtus.

E adevărat și faptul că Zalăul a juca puțin peste o repriză în superioritate numerică, după eliminarea portarului Silviu Lung (41), aflat la debut la Poli Iași, însă la acel moment tabela arăta deja 1-0 după reușita lui Vlad Fărcășan (34). Însă, chiar și așa, valoarea jucătorilor echipei aflată cu două ligi mai sus ar fi trebuit să suplinească acea eliminare. Nu s-a întâmplat asta, iar în partea secundă au mai înscris Ovidiu Meșter (64) și Sergiu Pop (76 – penalty), diferența de pe tabela de scor putea fi și mai mare, însă oricum trupa lui Cristian Lupuț a scris istorie.

Cristian Lupuț, după succesul cu Poli Iași: ”O victorie istorică, sunt mândru de jucători”

După flueirul final al jocului de la Zalău, antrenorul Cristian Lupuț nu avea cum să fie altfel decât bucuros și mândru de ceea ce au realizat elevii săi.

”E o victorie istorică, o victorie frumoasă împotriva unei echipe din Liga 1. Sunt mândru de jucători, de această echipă, mă bucur că fac parte din acest proiect frumos în care jucătorii și toată lumea au înțeles de ceea ce este nevoie. Îi felicit pentru atitudine, pentru că și-au dorit foarte mult, jucătorii care au venit după bancă, și la meciul de campionat, și la meciurile de Cupă. Asta înseamnă că avem un lot echilibrat, valoros, în care fiecare din cei 24 de jucători poate să intre titular în orice moment.

Și publicul a fost minunat, a fost al 12-lea jucător. Rezultatele noastre din ultima perioadă și jocul nostru îi aduce la stadion. Numai așa putem să-i menținem să vină la stadion, doar prin rezultate”, a spus Lupuț, care până acum a antrenat cel mai sus în Liga 2, la Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău.

Lupuț îți mai dorește achiziții, dar spune că are deja un ”lot echilibrat valoric”

Lupuț nu are nicio pretenție în ceea ce privește adversarii pe care să-i întâlnească SCM Zalău în faza grupelor Cupei României, însă spune că și-ar mai dori unul-doi jucători în lot, fiindcă va urma o perioadă cu multe partide în cele două competiții în care participă.

”Nu mai contează niciun adversar care va veni. E foarte important lotul. Eu cred că probabil va mai trebui completat cu unul-doi jucători, pentru că vor fi deplasări în țară, vor fi meciuri miercurea, la mijlocul săptămânii, și trebuie să avem un lot echilibrat, cu care să luptăm pe două fronturi. Dar, încă o dată, e un lot echilibrat valoric, sunt niște băieți extraordinari, de care eu sunt foarte mândru și sunt 100 la sută convins că vom face față”, a mai spus antrenorul echipei din Zalău, aflată în premieră în faza grupelor Cupei României, competiție a căruit format a fost modificat și pus în aplicare din sezonul trecut.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *