Romeo Sabou a fost desemnat oficial candidatul PSD pentru funcția de primar al Șimleului

Partidul Social Democrat Sălaj, condus de Ionel Ciunt, și-a desemnat ieri, 15 aprilie, candidatul pentru Primăria Șimleu Silvaniei, în persoana tânărului economist Romeo Sabou.

PSD Sălaj a comandat un sondaj în care au măsurat mai multe nume din partid, dar și o parte dintre posibilii contracandidați. Rezultatele l-au indicat pe Romeo Sabou ca fiind cel mai potrivit pentru a candida la câștigarea Primăriei Șimleu Silvaniei. Romeo Sabou are susținerea întregii echipe PSD Sălaj, inclusiv a doctorului Pop Silvășan Dan care a renunțat să candideze și a ales să susțină candidatul PSD.

La ședința PSD Șimleu au participat președintele partidului Ionel Ciunt, președintele executiv Sergiu Panie, secretarul general Alin Demle, primarul Jiboului, Dan Ghiurco și deputatul Florian Neaga.

Deși orașul Șimleu a fost condus timp de 16 ani de Septimiu Țurcaș de la PNL, candidatul social-democrat are o șansă mare să câștige alegerile anticipate, deoarece liberalii suferă de pe urma condamnării fostului primar.

Septimiu Țurcaș a fost demis din funcția de primar al Șimleului după ce judecătorii Curții de Apel Cluj l-au condamnat definitiv la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pentru fapte de corupție.

Totuși PNL Șimleu pleacă cu prima șansă în această „bătălie politică” pentru că diferența dintre PNL și PSD la ultimele alegeri a fost considerabilă, iar pentru viitoarele alegeri liberalii și-au desemnat drept candidat pe Mihai Lazăr – un tânăr avocat cu experiențe interesante în diverse asociații de tineret.

La alegerile anticipate de la Șimleu vor mai candida pe lângă cele două mari partide – PSD și PNL, Alianța USR-PLUS, AUR, dar și candidați independenți.

Cert este că noul primar al orașului Șimleu Silvaniei va fi unul tânăr, ceea ce va aduce un suflu nou în administrația publică locală.

„Vin în fața dumneavoastră conștient de miza acestui moment pentru viitorul orașului nostru. Sunt onorat și recunoscător de încrederea pe care mi-o acordă Partidul Social Democrat, delegându-mă ca și candidat la funcția de primar al Orașului Simleu Silvaniei.
Sunt conștient de așteptările mari ale cetățenilor, de la omul pe care îl vor trimite în primărie ca să îi reprezinte, și pentru a da răspuns acestora, vă asigur de implicarea mea totală. Voi fi primarul mereu aproape de cetățeni și în slujba acestora”, a transmis Romeo Sabou, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei. 

Cine este Romeo Sabou ?

Romeo Sabou are 38 de ani și a fost membru PNL Șimleu timp de 13 ani, a fost consilier local timp de 8 ani – două mandate, a ocupat funcția de președinte al TNL Șimleu, iar pe perioada când făcea parte din legislativ, Romeo a ocupat funcția de președinte al Comisiei de buget, finanțe în cadrul Consiliului Local Șimleu.

Romeo este căsătorit, are 3 copii, este de profesie economist cu master în „Managementul dezvoltării afacerilor” la UBB Cluj. Romeo Sabou și-a început activitatea profesională la Banc Post, ulterior la Banca Transilvania, acumulând o experiență economico-bancară de peste 7 ani.

La doar 30 de ani, Romeo Sabou s-a alăturat tatălui său și a intrat în conducerea companiei deținută de familia lui, dovedid o capacitate managerială exemplară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *