Sălăjean amendat cu 30.000 lei de Poliția Locală Arad

Un individ certat cu legea, dar și cu cele mai elementare norme ale bunului-simț, a fost amendat de polițiștii locali cu 30.000 de lei pentru că a aruncat deșeuri în zona Mărului.

„În urma acțiunilor de monitorizare a zonei Mărului, o echipă de polițiști locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului a surprins, în flagrant, în data de 07.02.2024, o activitate de abandonare de  deșeuri.

Agenții din teren cu atribuții pe linia protecției mediului ai Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat conducătorul unei autoutilitare care transporta diverse tipuri de deșeuri provenite din activități de dezmembrare auto, aruncându-le ulterior direct pe sol într-o zonă neautorizată, contrar obligațiilor stabilite de legislația specifică.

Întrucât a încălcat  prevederile OUG nr 92/2021-privind regimul deșeurilor, C.I., în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în județul Sălaj,  s-a ales cu amendă contravențională în cuantum de 30.000 lei.

Arealul rămâne în continuare în atenția Poliției Locale, suplimentându-se efectivele care supraveghează zona, atât în timpul zilei cât și în timpul nopții, când fenomenul de abandonare este mai accentuat.

Precizăm că actul normativ care reglementează regimul deșeurilor stabilește amenzi contravenționale în cuantum cuprins între 30.000 și 45.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 50.000 și 70.000 lei pentru persoane juridice”, se arată într-o informare a Poliției Locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *