Sălăjeanul Bogdan Ilea se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 384 din 24 aprilie 2024 a fost publicată Decizia nr. 134/2024 privind eliberarea domnului George Bogdan Ilea, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, George Bogdan Ilea se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei.

Intrare în vigoare: 24 aprilie 2024

George Bogdan Ilea a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției, condus de către Stelian Ion. Documentul a fost semnat de premierul de la aceea vreme Florin Cîțu.

Acesta a fost numit decan al Baroului Sălaj la doar 33 de ani, în 2015, un record în acel moment în ceea ce privește vârsta. În perioada în care a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției, Bogdan Ilea, a fost unul dintre cei mai activi oameni, a participat la multe ședințe de Guvern și a semnat o serie importantă de investiții pentru modernizarea justiției din România.

George Bogdan Ilea a urmat studiile de licență și masterat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai în perioada 2000-2005.

Teza de licență este o lucrare intitulată “Controlul de legalitate al prefectului asupra actelor autorităților administrației publice locale”, iar cea de dizertație “Salarizarea managerilor în sistem corporatist”.

În ianuarie 2005 devine avocat stagiar și urmează un curs pilot de mediere la Craiova, sub tutela Ambasadei SUA și a Ministerului Justiției, iar din 2006 lucrează la cabinetul său de avocatură. Tot în 2006 a absolvit Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților.

One thought on “Sălăjeanul Bogdan Ilea se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *