Sălajul a înregistrat rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a

Ministerul Educației a centralizat rezultatele probelor scrise de la Simularea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a și le-a transmis Inspectoratelor Școlare Județene. Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a transmis fiecărei unități de învățământ atât cataloagele cu notele finale, cât și borderourile asociate fiecărei lucrări evaluate.

Reamintim faptul că a fost pentru prima dată când Simularea s-a derulat în condiții similare cu acelea de examen digitalizat, iar lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învățământ, fiind scanate și distribuite, aleatoriu, evaluatorilor din toată țara.

În județul Sălaj, rezultatele Simulării Evaluării Naţionale pentru fiecare probă scrisă sunt următoarele:

La Limba şi literatura română, din 1879 elevi prezenți, 1258 au obținut note mai mari sau egale cu 5                                 (66,95%).

La  Matematică, din 1880 elevi prezenți, 669 au obținut note mai mari sau egale cu 5 (35, 59%).

La Limba şi literatura maternă, din 403 elevi  prezenţi, 346 au obținut note mai mari sau egale cu 5   (85, 86%). Nu s-a înregistrat nicio notă de 10 (zece) la niciuna dintre probele scrise.

La nivel național, procentele sunt:

73, 98% –  Limba şi literatura română; 42, 37% – Matematică; 82,93% – Limba şi literatura maternă.

Lucrările scrise se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele. Profesorii care predau la clasele a VIII-a disciplinele la care s-a susținut Simularea Evaluării Naționale (Limba și literatura română, Matematică, respectiv Limba și literatura maternă) au acces la lucrările elevilor și la borderourile de evaluare corespunzătoare, pentru a le putea discuta cu aceștia, în perioada următoare, în scopul identificării nevoilor individuale ale fiecărui elev și în vederea organizării unor activități remediale care să-i sprijine în procesul de pregătire a examenului propriu-zis.

One thought on “Sălajul a înregistrat rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a

  1. Păi e și normal. Profesorii sălăjeni , mai nou fac politică.nu înțeleg ce caută profesori, medici etc. în politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *