Sălajul sub Cod galben de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, iar temperaturile sunt așteptate să coboare până la minus 20 de grade Celsius. Meteorologii au extins codul galbem pentru mai mult de jumătate de țară.

În intervalul 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 20, la munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm. În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice. A fost emis și un cod portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine, în intervalul 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20. La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

De asemenea, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei, în intervalul 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 06.

În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului. Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *