Șantierul centurii Zalău avansează cu frâna de mână, după ce în 2021 începuse promițător

Șantierul centurii Zalău avansează cu frâna de mână, după ce în 2021 începuse promițător.

Anul trecut, colegul nostru Horațiu Cosma, în calitate de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, s-a asigurat că proiectul variantei de ocolire Zalău este complet deblocat.

A soluționat scoaterea suprafețelor împădurite din circuitul forestier, a eliberat întreg amplasamentul centurii și a emis autorizația de construire.

Lucrările pe cei 5,5 km de centură porniseră bine. Trebuiau să se termine în 2 ani, în primăvara lui 2023.

Însă, după înscăunarea coaliției anti-dezvoltare PNL-PSD-UDMR, a dispărut orice urmă de interes pentru bunul mers al proiectului.

Astăzi, la un an și jumătate de la debutul lucrărilor, șantierul e doar la 31% stadiu fizic. Ar fi trebuit să se apropie de 80%, astfel încât să se finalizeze în termenul contractual.

Horațiu Cosma creionase un calendar accelerat anul trecut pentru o finalizare anticipată chiar la sfârșitul acestui an și își propuse să se țină de acest plan.

Dar, la cum arată lucrurile cu Grindeanu și Pistol la butoane, pare tot mai evident că nu vom putea circula nici în 2023 pe această centură, atât de așteptată de zălăuani și sălăjeni, care să scoată traficul greu din Zalău.

Comunicat de presă emis de USR PLUS Sălaj 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *