„Săptămâna europeană a sportului: #BeActive!”, eveniment ce promoveză sportul și activitatea fizică în întreaga Europă

Săptămâna europeană a sportului: #BeActive!
Indiferent de vârstă, mediu sau formă fizică, sportul este pentru toată lumea! La fel este și Săptămâna europeană a sportului, una dintre cele mai mari inițiative sportive din lume. #BeActive!
De ce o săptămână europeană a sportului?
“Săptămâna europeană a sportului” este o inițiativă a Comisiei Europene menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă sub motto-ul #BeActive. Această inițiativă are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață activ pentru toată lumea și este concepută să le ofere oamenilor o trambulină către viața activă!
Sportul și activitatea fizică își aduc un aport semnificativ la sănătatea și bunăstarea cetățenilor europeni. Cu toate acestea, nivelul de activitate fizică în Europa este în prezent în stagnare și chiar în scădere în unele țări. Săptămâna europeană a sportului este un răspuns comun la această provocare, precum și un apel la acțiune.
În acest an, “Săptămâna europeană a sportului” este organizată în perioada 23-30 septembrie.
În cadrul acestui eveniment, Instituţia Prefectului Sălaj organizează joi, 29 septembrie, întâlniri ale elevilor de la Colegiu Naţional “Silvania” Zalău şi Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău cu foşti şi actuali sportivi de performanţă din ramuri sportive precum volei, handbal şi fotbal.
Invitaţi speciali vor fi: Valeria Motogna, fostă handbalistă, port-drapel al României la Jocurile Olimpice din 2008, Adrian Gontariu, fost voleibalist, component al echipei naţionale a României şi jucător la echipe de renume din ţară şi din străinătate şi fotbalistul Florin Georgescu, ce a jucat la mai multe cluburi din Europa, dar şi la echipa naţională a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.