Şase şoferi depistați în trafic sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii din Sălaj au continuat şi la sfârşitul săptămânii trecute activităţile de supraveghere a traficului rutier, context în care au depistat şase şoferi sub influența băuturilor alcoolice. Doi dintre conducătorii auto au fost implicați și în evenimente rutiere, iar alţi doi nu aveau nici permis de conducere.


►Primul şofer a fost depistat de poliţiştii din Jibou, vineri, 20 noiembrie a.c. Acesta, un bărbat de 42 de ani, din Jibou, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Național 1H, a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț. În urma impactului nu au rezultat persoane rănite. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►În aceeași zi (20 noiembrie a.c., ora 21.00), poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Hida au identificat prin comună un bărbat de 48 de ani, care conducea autoutilitara cu o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►O zi mai târziu (21 noiembrie a.c., ora 18.11), polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier la intersecția dintre Bulevardul Mihai Viteazul cu Centura ocolitoare a Zalăului. Din primele cercetări s-a stabilit că un șofer de 56 de ani, din municipiul Zalău, în timp ce conducea autoturismul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o mașină. Evenimentul a fost soldat cu pagube materiale. La testarea cu alcooltestul, în cazul șoferului din Zalău s-a evidențiat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►Faptă de acest gen a fost constatată și de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda. Un tânăr de 23 de ani, din comuna Ileanda a fost oprit în trafic pe Drumul Județean 110C, prin localitatea Ileanda. Șoferul fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

► Duminică, 22 noiembrie a.c., la ora 15:05pe Drumul Naţional 1 F în localitatea Românași, un bărbat de 39 ani, din municipiul Zalău, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul proprietate personală cu o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►Ultimul şofer, un tânăr de 28 de ani, din municipiul Zalău, a fost depistat în aceeaşi zi (22 noiembrie 2020), la ora 19.42, de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou. Acesta conducea autoturismul pe Drumul Comunal 47, prin localitatea Văleni. Şi de această dată, alcooltestul a indicat o valoare pozitivă, respectiv 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu deţine nici permis de conducere.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor, materialul probator va fi înaintat unităţilor de parchet competente cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *