Scaunul de manager al SAJ Sălaj, ocupat de Narcisa Balint, se „clatină”! USR cere concursuri în toată țara

Narcisa Balint, soția deputatului traseist Liviu Balint, ocupă funcția de manager al Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj după un concurs câștigat ilegal. Curtea de Apel Cluj, după care și Înalta Curte de Casație și Justiție au anulat rezultatele concursului, dar și Ordinul de ministru prin care Narcisa a fost numită în funcția de manager al SAJ Sălaj.

Totuși, Narsica Balint a rămas pe funcție, pentru că expirase mandatul de 3 ani pe care l-a câștigat ilegal. Acum se află în fotoliul de manager interimar, numită de ministrul PSD Alexandru Rafila. Legătura e simplă. Deputatul Balint este coleg cu Rafila în Comisia de Sănătate și familie din Camera Deputaților.

Potrivit unor surse, există deja zvonuri că instituția va fi „curățată” și urmează ca actuala conducere interimară să fie schimbată cu una formată din oameni profesioniști. Când? Nu se știe încă, dar revenim cu detalii.

USR a interperlat ministrul Sănătății și a arătat cazul dubios din Sălaj

Senatorul USR Sălaj, juristul Bob Virgil Marius, l-a interpelat pe ministrul Sănătății Rafila în aprilie 2023, în scris prin Interpelare  nr. 2206/a din  5.4.2023 Prelungirea ” în bloc” a mandatelor de manager interimar la Serviciile Județene de Ambulanță.

Senatorul USR aduce în atenția ministrului Sănătății cazul din Sălaj și susține că instituția a ajuns „o afacere de familie”, iar actualul manager interimar ocupă funcția cu încălcarea unor prevederi legale.

Ministerul Sănătății a oferit un răspuns ambigu și sec, fără a răspunde concret la întrebările adresate de senatorul USR.


Traseistul politic de TOP care a schimbat 4 partide în patru ani, în primul mandat în Parlamentul României, Liviu Balint poreclit „Como”, a fost refuzat să devină membru AUR și să preia conducerea AUR Sălaj. Este un semnal puternic că, cariera politică a lui Balint apune și se va încheia odată cu finalizarea actualului mandat de parlamentar. Probabil că nici PNL nu-l mai susține, semn că își caută o nouă rampă de lansare la AUR, care deja la respins. Dar niciodată să nu spunem niciodată!

Surse spun că Liviu Balint nu mai este demult nici în grațiile fostului ministru Lucian Bode, actual secretar general al PNL. este deja de notorietate faptul că Liviu Balint a fost respins de toți membri PNL Sălaj pentru a accede în partid în 2020.

Liviu Balint, vânzător de lebeniță, se consideră expert în sănătate

Liviu Balint a intrat în politică în 2004, când a devenit membru PD-L şi chiar prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene din Sălaj, cinci ani mai târziu trecând la UNPR, ca preşedinte pe judeţ. Actual liberal, Liviu Balint a devenit cunoscut în județul Sălaj pentru că vindea lebeniță, după care cu sprijinul fostului vicepremier Gabriel Oprea (UNPR), acesta a ajuns la șefia Serviciului de Ambulanță Sălaj.

Primul mandat a lui „Como” câștigat la „loterie” prin redistribuirea voturilor

Liviu-Ioan Balint (n. 7 octombrie 1971 , Jibou, Sălaj, România) este un deputat român, ajuns în 2016 în Parlamentul României cu doar 3,55% voturi, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). În iunie 2017, a fost dat afară din PMP, după ce a ignorat ordinele de partid şi a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

„A avut un comportament de maidanez politic”, a transmis liderul PMP, Eugen Tomac. 

În septembrie 2017, Balint a trecut la Partidul Social Democrat, iar în septembrie 2019, la Partidul Pro România, după care a ajuns la PNL. În 2020 Liviu Balint a fost respins de PNL Sălaj să candideze pe lista pentru Senat, astfel că a negociat și a primit un loc eligibil în județul Dâmbovița, unde a candidat și a obținut al doilea mandat în Parlament.

Narcisa Balint numită „ilegal” la conducerea SAJ Sălaj

Surse neoficiale susţineau în vara lui 2017 că deputatul Liviu Balint a fost convins să participe la votul moţiunii în schimbul numirii soţiei lui în funcţia de manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Balint a infirmat aceste zvonuri, pentru ca în februarie 2018, soţia sa a câştigat concursul organizat pentru şefia Ambulanţei sălăjene.

După numirea Narcisei Balint la conducerea SAJ, medicul Remus Bălănean a deschis un proces și a contestat rezultatul concursului. După 4 ani de proces, medicul Bălănean a câştigat procesul împotriva Narcisei Balint – managerul Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj – şi împotriva Ministerului Sănătăţii.

Narcisa Balint = o conducere care a dizivat colectivul

Medicul cu peste 18 ani de activitate la Serviciulul Judeţean de Ambulanţă Sălaj spune că ultimii patru ani au însemnat un adevărat calvar pentru angajaţi.

”Îmi pare rău că a durat atât de mult. Îmi pare rău că în timpul acesta am avut o conducere care ne-a divizat colectivul. Noi am fost un colectiv unit, dat fiind natura muncii noastre, pentru că împreună suntem la caz ambulanţier, medic, asistent. Natura muncii noastre prin sine este grea şi pe lângă asta ne-a făcut zile fripte. Au ieşit mai mulţi colegi care au semnalat abuzurile în presă şi s-a creat o situaţie foarte tensionată în instituţie. Managerul a încercat să îşi facă echipă şi a adus oameni din exterior. Inclusiv o verişoară de a ei a fost adusă la compartimentul economic, dar care nici ea nu a rezistat şi a plecat. A fost o atmosferă de teroare. Sper să vedem cât de repede ca sentinţa să fie aplicată”, declara anul trecut în presa locală medicul Bălănean.

Narcisa Balint a picat concursul la șefia SAJ Sălaj în 2011

Soţia lui Liviu Balint, Narcisa Balint, a lucrat ca economist în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj şi a condus Spitalul Orăşenesc Jibou până în 2009, când a fost demisă de conducerea Ministerului Sănătăţii pentru nerealizarea indicatorilor din contractul de management. Narcisa Balint şi-a încercat norocul la concursul din 2011 pentru şefia Ambulanţei sălăjene, însă fără succes.

Familia Balint conduce de 10 ani Serviciul de Ambulanță Sălaj

O familie de non-medici conduce de 10 ani o structură super-specializată. Cum? În martie 2014, pe Liviu Ioan Balint îl lovește darul cunoașterii suprapus peste dragostea pentru școală și se înscrie la cursurile Școlii Naționale de Sănătate Publică – Management Spitalicesc. Termină în iulie și este numit Manager General.

Vă întrebați poate, ca și noi, ce l-a recomandat?! Poate faptul că a urmat în paralel cursurile a 2 Universități, una la București (Universitatea Ecologică- Facultatea de Drept și Științe Administrative – 2009-2013) și alta la Arad (Universitatea Vasile Goldiș – Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative – 2009-2012), asta în timp ce muncea pe brânci la Darione Star SRL din comuna Grăniceu, județul Sălaj.

Nu este primul și nici ultimul care reușește să fie simultan în 3 locuri aflate la sute de kilometri distanță. Ce ne-a mirat în schimb a fost că dragostea de școală l-a lovit brusc…nu mai intrase într-o sală de clasă de aproape 20 de ani, din 1990 când terminase Liceul Industrial din Cehia Silvaniei – Mecanică, mașini și utilaje.

One thought on “Scaunul de manager al SAJ Sălaj, ocupat de Narcisa Balint, se „clatină”! USR cere concursuri în toată țara

  1. Nu va place democrația?Hai sa schimbăm sistemul. Democrație înseamnă acest exemplu de târâtoare oportunista care se orientează în interes propriu.Concursurile pe posturi bugetare sa se facă de instituții universitare și funcție de punctaj sa se repartizeze aleatoriu cu toate datele secrete.Astfel nu mai ar fi astfel de cazuri de spagi cumetrii nepotisme.Doar o propunere dar mai sunt și altele ca re ar asana societatea,cumpăr fi răspunderea penala și civila mărită de zece ori pentru fraudare. Oricum democrația este o mlaștină care trebuie urgent înlocuită cu o dictatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *