SCM Volei Zalău va juca în toamnă în Europa, în Cupa Challenge

SCM Zalău a dat lovitura pe terenul Stelei, în meciul 2 al confruntării pentru ultimul loc din cupele europene. Ardelenii vor juca în toamnă în Cupa Challenge.

Învingători cu 3-2 în primul meci, zălăuanii mai aveau nevoie de o victorie în următoarele două partide cu Steaua pentru a-și îndeplini obiectivul calificării în cupele europene. Și succesul a venit chiar pe terenul rivalilor, la București, acolo unde, deși steliștii au condus cu 2-0, au fost nevoiți să se recunoască învinși de SCM Zalău cu scorul de 3-2 (17-25, 23-25, 25-18, 25-20, 15-10). Astfel, după un meci care a durat mai bine de două ore, am aflat și numele ultimei reprezentante a României în Cupa Challenge, iar acest nume este cel al zălăuanilor.

Și în acest meci, ca de fapt în acest play-off, SCM Zalău a demonstrat ce vă spuneam încă de la început: atunci când are tot lotul valid, poate pune probleme oricui. Și nu v-am reamintit asta ca să vă demonstrez că înțeleg eu fenomenul, ci pentru a sublinia încă o dată cât de important este pentru o echipă să aibă „bancă lungă”, adică rezerve valoroase, atunci când ajunge în play-off. Pentru că, de exemplu, în meciul de la București cu Steaua, Buzduhan – eroul zălăuanilor în ultimele meciuri, după ce a fost indisponibil mai multe luni din cauza unei operații la genunchi – a fost slab. Numai că în locul lui a intrat Alex Ionescu, celălalt fals de mare forță, care din setul al treilea a fost titular și a fost, per total, cel mai bun jucător de pe teren. A reușit 17 puncte și este unul dintre principalii ”vinovați” că fanii zălăuani vor vedea din nou confruntări europene în propria sală.

”Într-un sezon în care Steaua şi Craiova au fost în play-off-ul pentru locurile 5 – 8, asta spune multe despre ce valoare a avut acest campionat. A fost cel mai puternic campionat de când sunt eu în volei. Echipele investesc, ceea ce pe mine mă bucură, mai ales că  noi am păstrat contactul cu echipele cu pretenţii din Divizia A1.

Am creat o echipă care nu a fost inferioară cu nimic niciunui adversar. Am învins multe formaţii puternice din campionat. S-a creat un grup frumos, unit, care joacă până în ultima clipă, iar acest lucru ne-a adus la final de sezon pe un loc de cupă europeană. Este un lucru extraordinar că ne-am calificat în cupele euroepene. Nu sunt multe oraşe care au reprezentante în cupele europene la sporturile de echipă”, a transmis managerul echipei Adrian Feher. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *