SE ÎNCHIDE ROMÂNIA !? Scenariu roşu pentru 368 de localități din țară

Un număr de 368 de localități din țară au depășit, până miercuri, coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori în 14 zile, a declarat, miercuri seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Doar în ultimele 24 de ore, 15 localități au intrat în scenariul roșu.

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, a fost întrebat, miercuri seara, în ședința de Guvern, câte localități din țară au depășit coeficientul de 3 la mia de locuitori în privința infectării cu SARS-CoV-2.

„În acest moment avem 368 de localități care au depășit 3 la mia de locuitori, unde Comitetele Județene au aplicat deja regulile prevăzute în hotărârea de guvern, adică obligativitatea portului măștii, închiderea unor activități temporar, precum restaurante în interior, cinematografe, trecerea pe învățământ online”, a spus Arafat.

Potrivit acestuia, numărul este mai mare cu 15 față de cel raportat marți.

Premierul Ludovic Orban a transmis că în aceste localități trebuie urmărită eficacitatea acestor măsuri și dacă măsurile luate reușesc să oprească numărul de cazuri.

Municipii importante care se află în prezent în scenariul roșu:

București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara, Alba Iulia, Arad, Piatra-Neamț, Reșița, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Sibiu, Zalău, Târgoviște, Alexandria, Baia Mare, Câmpia Turzii, Dej, Miercurea Ciuc, Câmpulung Moldovenesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *