Se poate circula pe drumul județean DJ191C Zalău – Meseșeni – Crasna

Potrivit unui răspuns primit din partea Consiliului Județean Sălaj, administrația județeană anunță cetățenii interesați că lucrările de reabilitare a DJ 191C: Nușfalău – Crasna – Zalău – Creaca (36,8 km), sunt finalizate parțial.

Important este faptul că drumul este asfaltat și se poate circula în condiții normale de la Zalău și până la Crasna, fără ca cetățenii să mai fi nevoiți să ocolească pe la Vârșolț pentru a ajunge în Crasna.

Potrivit Consiliului Județean Sălaj până în prezent, echipele constructorului au efectuat următoarele categorii mari de lucrări:

1. a fost așternut stratul de mixtură asfaltică de legătură (binder) pe o lungime de aproximativ 24 km;

2. în ultimele două săptămâni, pe o porțiune de 4 km (până la intrarea în localitatea Huseni), peste stratul de legătură a fost așternut stratul de asfalt de uzură;

3. au fost executate 64 podețe tubulare și 57 podețe prefabricate;

4. au fost executați 590 metri liniari de ziduri de sprijin;

5. conducta de apă din localitățile Ratin și Huseni a fost relocată pe o lungime de 4 km; Având în vedere că în ultimii ani, perioada de toamnă a fost caracterizată de temperaturi relativ ridicate pentru acest anotimp care permit continuarea lucrărilor în șantierele deschise, estimăm că până la sfârșitul anului vor fi finalizate lucrările de ziduri de sprijin, șanțuri și rigole până la km 28+038, în apropierea ieșirii din localitatea Aghireș, precum și lucrările la două poduri (de la km 26+779, respectiv km 20+466) din localitatea Aghireș și la un podețul (de la km 28+038).

Tot până la finele anului, va fi așternut stratul de asfalt de uzură pe tot sectorul de 24 km acoperit cu binder și va fi încheiată procedura de relocare a conductei de apă în localitățile Ratin, Huseni și Crasna.

Investiția este derulată prin POR 2014-2020, contractul de finanțare având o valoare totală de peste 120 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *