Secretarul de stat Bogdan Ilea a reprezentat Ministerul Justiției la o dezbatere importantă în Senat

Secretarul de stat la Justiție, Bogdan Ilea,  a reprezentat Ministerul Justiției la dezbaterea din Senat cu privire la asigurarea juridică.

La eveniment au participat alături de sălăjeanul Bogdan Ilea membrii Comisiei Juridice, inclusiv Daniel Fenechiu și Cristian Niculescu Țâgârlaș, inițiatorii dezbaterii.

„Astăzi am avut onoarea să reprezint Ministerul Justiției la dezbaterea organizată de Comisia Juridică din Senatul României cu privire la asigurarea juridică.

Este evidentă nevoia de a reglementa conceptul de asigurare juridică prin stabilirea unui cadru normativ coerent. Aceasta trebuie să devină subiectul unei discuții în care toți cei implicați instituțional își prezintă punctul de vedere.

Evenimentul a fost inițiat cu sprijinul senatorilor Daniel Fenechiu și Cristian Niculescu Țâgârlaș.

În calitate de reprezentant al Ministerului Justiției, am subliniat importanța identificării și clarificării elementelor de drept comparat. De asemenea, am evidențiat necesitatea realizării unui sondaj de piață pentru a determina interesul utilizatorilor și ofertanților din domeniul asigurărilor în acest potențial instrument.

Ca orice instrument similar, utilizarea acestui serviciu poate aduce beneficii semnificative, cum ar fi accesul la servicii juridice de calitate superioară și reducerea costurilor acestora. Totuși, trebuie menționat că, din punct de vedere legislativ, reglementarea acestui instrument nu intră în atribuțiile Ministerului Justiției. Cu toate acestea, suntem hotărâți să susținem în măsura în care ne permite legea un astfel de demers, care este legitim și poate aduce beneficii semnificative comunității noastre”, transmite secretarul de stat în Ministerul Justiției, av. Bogdan Ilea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *