Secretarul de stat Bogdan Ilea a reprezentat Ministerul Justiției la Ziua Națională a Contabilului Român

 


Secretarul de stat în Justiție, Bogdan Ilea, a reprezentat Ministerul Justiției la evenimentul organizat de către Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România cu ocazia zilei contabilului român.

„Cu această ocazie am transmis mesajul Ministrului Justiției, Alina Gorghiu, un mesaj de apreciere a implicării pe care organul reprezentativ al contabililor din România a avut-o în procesul de elaborare a celor trei stadii majore de combatere a criminalității coordonate de către minister. Contabilitatea criminalistică ocupă un loc central în lupta noastră împotriva criminalității economico-financiare și a criminalității organizate. Această fațetă a contabilității contribuie semnificativ în crearea unui mediu de afaceri integru, unde principii, precum etica, integritatea, transparența și concurența loială sunt fundamentale.

Apreciez că rolul contabililor este esențial pentru păstrarea informațiilor financiare de o manieră precisă, astfel încât luarea deciziilor strategice la nivel organizațional să fie corect fundamentată. Asigurarea transparenței și corectitudinii în raportările financiare contribuie la consolidarea încrederii între diferitele părți interesate, cum ar fi investitorii, creditorii și partenerii de afaceri și, indirect, la un mediu de afaceri sigur și etic, în care companiile pot prospera și inova”, transmite secretarul de stat Bogdan Ilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *