Secretarul de stat Bogdan Ilea a transmis un mesaj la ediția centenară a Congresului CECCAR

Prezent la Congresul CECCAR cu numărul 100, secretarul de stat Bogdan Ilea a reprezentat Ministerul justiției și a transmis mesajul Ministrului Justiției Alina Gorghiu adresat corpului contabililor și experților contabili din România.

Ediția centenară a Congresului profesiei contabile din România a reunit la București elita financiar-contabilă, dar și nume importante din politică, administrație sau diplomație.

In cadrul acestui eveniment, secretarul de stat Bogdan Ilea a subliniat în mesajul său că:
Contabilitatea criminalistica ocupă un loc central în lupta împotriva criminalitatii economico-financiare si a
criminalitătii organizate contribuind semificativ la crearea unui mediu de afaceri integru, unde principii, precum etica, integritatea, transparenta si concurenta loiala sunt fundamentale.
Contabilitatea criminalistica oferã instrumentele necesare pentru identificarea si investigarea practicilor ilegale, cum ar fi spalarea banilor, evaziunea
fiscală sau coruptia.
Munca dumneavoastrã nu doar cã ajuta la mentinerea
echilibrului financiar in mediul de afaceri, ci este esentialã in dezvoltarea economica a României.
Prevenirea si combaterea acestor tipuri de infractionalitate grava a fost avut in vedere de Ministerul Justitiei prin consolidarea politicilor publice împotriva criminalitatii prin aprobarea, de catre Guvernul României, a Strategiei Nationale impotriva Criminalitatii Organizate (SNICO) 2021-2024 si a Strategiei Nationale Anticoruptie (SNA) 2021-2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *