Secretarul de stat Bogdan Ilea alături de ministrul Justiției Alina Gorghiu la Guvern

În ședința de guvern de astăzi, ministrul Justiției, Alina Gorghiu a adoptat un regulament modern pentru executarea pedepselor. În penitenciarele din Romania sunt 24.000 de deținuți!

Sălăjeanul Bogdan Ilea,  secretar de stat în Ministerul Justiției a fost alături de ministrul Alina Gorghiu și a coordonat implementarea acestui important proiect de modernizare a sistemului penitenciar din România.

👉 Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondență. Deținuții nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanțe psihoactive. Vor primi, în schimb, o copie!

👉 se introduce drug-testul! Până acum, prin lege, polițiștii de penitenciare puteau folosi doar etilotestul.

👉 în spitalele penitenciare nu vor mai sta în același salon minorii cu majorii. Cazurile în care un minor de 16 ani este internat alături de un bărbat de 45 de ani vor dispărea.

👉 digitalizare. Cererile deținuților vor putea fi depuse și online. Și nu doar atât! Vor putea primi vizite online, să primească transfer bancar și să comande pe net diverse, prin sistemul penitenciar.

👉 pentru deținuții cu copii, se vor amenaja spații speciale, unde își vor putea vedea copiii în condiții optime.

„Felicitări directorului general al Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Dan Halchin, și tuturor celor care s-au implicat în acest proiect de modernizare a mediului penitenciar, inițiat de Ministerul Justiției”, transmite secretarul de stat Bogdan Ilea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *