Secretarul de stat Bogdan Ilea sprijină digitalizarea dialogului social în procesul de consultare și avizare a actelor normative

Ministerul Justiţiei, prin domnul Secretar de stat George–Bogdan Ilea, a avut, astăzi, 15 aprilie 2022, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, la cererea acestora.

Discuțiile au vizat crearea unui instrument digital care să faciliteze interacțiunea dintre legiuitor, partenerii de dialog social și autorități, în procesul de consultare și avizare a actelor normative.

Astfel, reprezentanții Confederației Patronale Concordia au solicitat sprijinul MJ pentru dezvoltarea unui portal de dialog social capabil să aducă într-un format agregat cele mai recente inițiative legislative și textele legislației în vigoare la care acestea fac referire.

Serviciul web, denumit „Portalul de Dialog Social”, va facilita accesul la actele normative aflate în transparență decizională, accesul la documente în format editabil, dar și la centralizarea pozițiilor tuturor actorilor implicați în dialogul social.

Cu această ocazie, Secretarul de stat George–Bogdan Ilea a confirmat deschiderea MJ ca, în limitele competențelor legale, să sprijine acest proiect prin interconectarea platformei „Portalul de Dialog Social” la portalul legislație.just.ro.

La întâlnire, au participat, din partea Ministerului Justiției, și Cătălin Oțel, directorul Direcției Avizare Acte Normative, iar din partea Confederației Concordia, Mihai Matei – vicepreședinte, Radu Burnete – director, precum și experți tehnici responsabili de realizarea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *