Șeful procurorilor din Sălaj, Bogdan Chiș, delagat la conducerea DNA Oradea/ Procurorul Sorin Flonta rămâne la conducerea PT Sălaj

Procurorul şef al DNA Oradea, Felicia Popovici, şi-a dat demisia din funcţie, dar va continua în cadrul unităţii de parchet ca simplu procuror. Demisia urmează să fie discutată săptămâna viitoare în cadrul Secţiei de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii. Prim-procurorul PT Sălaj, Bogdan Chiș – șeful procurorilor din Sălaj, va prelua interimar conducerea Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea. 

La conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj rămâne prim-procurorul adjunct Sorin Flonta, cel care a fost contracandidatul lui Bogdan Chiș la concursul pentru șefia PT Sălaj. Sorin Flonta a pierdut concursul la o diferență de doar 2 zecimi față de nota obținută de Bogdan Chiș. Sorin Flonta este un procuror cu foarte multă experineță și care a instrumentat foarte multe dosare „sonore”. 

Potrivit documentului publicat pe site-ul instituției, CSM va analiza nota „privind solicitarea doamnei procuror Popovici Irina Felicia de eliberare din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Oradea din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin demisie, şi continuarea activităţii la aceeaşi unitate de parchet”.

Contactată de BIHOREANUL, șefa DNA Oradea, care şi-ar fi încheiat mandatul în funcţia de conducere abia în noiembrie 2021, a confirmat informația. „Mi-am înaintat demisia din funcţia de procuror şef pentru că voi intra în concediu prenatal, din 25 ianuarie, iar ulterior în concediu de maternitate. În acest fel, se poate organiza concurs, nu vor interveni blocaje în activitatea unităţii”, a declarat Felicia Popovici.

Conducerea DNA Oradea va fi preluată, deocamdată cu delegaţie, de actualul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Bogdan Chiș. În vârstă de 42 ani şi având gradul profesional de procuror Parchet Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Chiş a activat de-a lungul carierei ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleul Silvaniei, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj şi, vreme de doi ani, ca procuror în cadrul DNA Timișoara.


În 2018, DNA Oradea a reuşit să trimită în faţa instanţei doar 4 rechizitorii în care au fost inculpate 6 persoane. Comparativ, în anul 2017, nici el unul strălucit, au fost emise 8 rechizitorii şi încheiate 2 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, privind 27 inculpaţi din care 2 cercetaţi în stare de arest preventiv. Pentru 2019, DNA nu a făcut public bilanţul defalcat pe serviciile din teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *