Semimaratonul Montan “Aleargă pe Meseş”, ediţia I, are loc sâmbătă, 28 august la Horoatu Crasnei

Primăria Comunei Horoatu Crasnei, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Atletism, va organiza sămbătă, 28 august, concursul de semimaraton “Aleargă pe Meseş”. Organizatorii promit premii consistente şi vor putea participa atât atleţi amatori, cât şi cei legitimaţi la diverse cluburi sportive. 


Comuna Horoatu Crasnei intră în calendarul Federaţiei Române de Atletism. Primăria comunei, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Atletism Sălaj, va organiza în data de 28 august Concursul de Semimaraton Montan “Aleargă pe Meseş”, ediţia I. De menţionat este faptul că taxa de înscriere va fi de 50 de lei.

Concursul va avea un traseu de 22 km, cu o altitudine maximă de 996 m. Diferenţa de nivel per total va fi de 750 de metri.

Punctul de plecare va fi în localitatea Stârciu, lângă Şcoala Gimnazială, iar traseul va continua spre Hurez, Poniţa şi până sus pe vârful Măgura Priei, de unde sportivii se vor întoare pe traseul pe care au pornit, punctul de sosire fiind tot în Stârciu, lângă Şcoala Gimnazială. Ora de start va fi 9.00.

Participarea se face individual, în sistem open, având drept de participare atleţi din România, legitimaţi sau amatori cu vârsta minimă de 17 ani împliniţi în anul 2021.

“Aşteptăm toţi iubitorii de natură să se delecteze și să descopere Munţii Meseş, cu cel mai înalt vârf, Măgura Priei, ocazie cu care vor vedea peisaje spectaculoase. De asemenea, participanții vor fi întâmpinați de ospitalitatea localnicilor care vor pune la dispoziție produse tradiționale, gastronimice cu specific local. Eu cred că avem ce arăta în zona noastră şi ne dorim să promovăm Comuna Horoatu Crasnei, pentru că este una dintre cele mai frumoase zone din județul Sălaj”, ne-a declarat Călin Taloş, responsabil cu organizarea evenimentului. 

Pe viitor, Primăria și Consiliul Local Horoatu Crasnei promit să amenajeze și alte trasee de alergare pentru promovarea locurilor – trasee spre Cetatea Dacică, Poiana Stârciului, Ic de la Șeredeiu, Tâlhăreasa.

Fiecare participant va primi un tricou personalizat. Primii cinci clasaţi la feminin şi masculin vor fi premiaţi cu diplome, trofee, iar în funcţie de locul obţinut vor primi în bani: Locurile 1 – 2.000 de lei, iar cei clasaţi pe locul 2 – 1.000 de lei. Locurile 3 vor fi premiate cu suma de 750 de lei, în timp ce atleţii clasaţi pe locurile 4 şi 5, vor primi câte 500 lei, respectiv 350 lei.

Detalii suplimentare legate de înscriere, la numărul de telefon 0761 – 102730Călin Taloş, administrator public Comuna Horoatu Crasnei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *