Senatoarea UDMR, Kovács Irina, vicepreședinta Comisiei de Învățământ din Senat, a votat pentru interzicerea păcănelelor în preajma școlilor

Săptămâna aceasta în comisia de învățământ a fost votat proiectul de lege care prevede interzicerea amplasării cazinourilor și caselor de pariuri la o distanță mai mică de 300 de metri față școli, locuri de joacă pentru copii, grădinițe sau parcuri.

„Ca vicepreședinte al comisiei de învățământ mi-am exprimat susținerea deplină față de proiectul la care sunt co-inițiator.
În calitate de fost director al unui liceu amplasat în centrul municipiului care, la vremea ceea era înconjurat de 5 unități în care erau amplasate păcănele și se vindea alcool și țigări am experimentat efectul extrem de nociv al acestor localuri asupra elevilor.
Mulți dintre elevi frecventau cu regularitate aceste localuri, se îndatorau cu sume mari și, din păcate, am avut și un caz tragic – un tânăr din clasa a XII-a s-a sinucis din cauza datoriilor acumulate la păcănele.
În România peste 100.000 de oameni sunt dependenți de jocurile de noroc, iar tinerii reprezintă o categorie extrem de vulnerabilă!”, transmite senatoarea UDMR Sălaj, Kovács Irina. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *