Senator UDMR Kovács Irina: „Slană Fest a pus comuna Șamșud pe harta culinară a Transilvaniei”

SLANĂFEST, ediția a II-a a fost organizat la Șamșud în 10 februarie, într-un cadru tradițional. A avut loc o competiție culinară tradițională, dar și un târg cu produse preparate de localnici și micii fermieri.

Producătorii locali și fermierii și-au prezentat produsele gustoase: slănină afumată, șuncă, cârnați, caltaboș, tobă, jumări și alte preparate din porc. Toate acestea au fost acompaniate de vinuri bune, țuică de prune și o atmosferă extrem de plăcută.

O ediție inedită în care comunitatea locală a reușit să ofere o atmosferă relaxantă în viile și beciurile din Șamșud. Alături de produsele culinare din concurs, proprietarii faimoaselor beciuri au reușit să ofere un adevărat festin pentru sutele de vizitatori.

La eveniment au participat președintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes, senatoarea Kovacs Irina, prefectul Dari Toma, vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi, viceprimarul Zalăului Nicolae Fazakas, dar și mai mulți primari UDMR din județ.

„Felicitări organizatorilor,dnului primar Bántó Zoltán, dnului președinte UDMR Boda László și echipei acestora pentru festivalul care s-a bucurat de un mare succes și a pus comuna Șamșud pe harta culinară a Transilvaniei. Sper ca această inițiativă să fie preluată de cât mai multe comunități ale județului”, a transmis senatoarea UDMR, Kovács Irina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *