Senator USR PLUS, Cosmin Viașu: „Susținem specialiști în funcții administrative”

Parlamentarul sălăjean, Cosmin Viașu critică în termeni duri adoptarea legii 288/2021 privind adoptarea unei OUG 79/2021, prin care practic arhitecții șefi nu mai trebuie să prezinte la concursuri acte doveditoare cu privire la studiile de specialitate de licență sau master în domeniul arhitecturii și urbanismului.
Senatorul Cosmin Viașu a votat împotriva acestui proiect de lege și menționează următoarele: „În primul rând, am promis profesionalism la guvernare. Am promis că vom susține profesioniști în funcțiile cheie din administrațiile publice centrale și locale. Însă, prin adoptarea proiectului de lege L288/2021 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 79/2021, Senatul României a încălcat grav aceste principii. Împreună cu grupul senatorilor USRPLUS, am votat împotriva acestei monstruozități.
Avem o problemă sistemică în toată țara în ceea ce privește ocuparea posturilor de arhitect șef în mai multe județe și orașe din țară, din cauza salariilor mici pentru acești profesioniști. Guvernul, prin OUG 79/2021 a ales cea mai nefericită soluție pentru a rezolva această problemă, renunțând la necesitatea studiilor de specialitate, cu licență sau master în domeniul arhitecturii și urbanismului, permițând să ajungă arhitecți șefi absolvenții de la alte specializări, cu studii superioare.
Avem 10 000 de specialiști în arhitectură și urbanism în toată țara la nivel de orașe, de ce nu alegem calitatea? Cât de haotică va fi dezvoltarea municipiilor și a orașelor, dacă planurile de urbanism vor fi generate de arhitecți șefi fără pregătire în domeniul urbanismului?
Cât de jos vrem să coborâm ștacheta?”, transmite senatorul USR PLUS, Cristian Viașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *