Senatorul Pop Gheorghe sare în apărarea fermierilor după ce Guvernul a închis piețele

Odată cu creșterea alarmantă a numărului de cazuri COVID, mai multe localități din țară au fost carantinate, printre care și Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei.
Astfel Guvernul a luat decizia de a închide la nivel național, indiferent de rata de incidență piețele agroalimentare, oboarele, târgurile, chiar și magazinele (după ora 21.00). S-au mai închis și saloanele de înfrumusețare, frizerii, etc.
Unul dintre cei mai activi parlamentari sălăjeni, senatorul PSD Pop Gheorghe a avut o reacție critică la măsurile luate de Guvern și cere guvernanților să se gândească și la traiul micilor întreprinzători români care au de suferit enorm din cauza acestor măsuri restrictive.
„Sunt unul dintre miile de zălăuani care își cumpără singur produsele alimentare de bază din piață, săptămânal. Așa am considerat întotdeauna că este mai sănătos pentru familia mea și pentru producătorii sălăjeni.
Decizia luată azi de guvernare de a închide piețele agroalimentare din România, în ciuda măsurilor de limitare a răspândirii virusului luate de toate administrațiile piețelor, mi se pare o lovitură crâncenă dată producătorilor locali.
Oameni buni, este toamnă, plin sezon de desfacere a bunurilor produse în fermele proprii! Ce facem cu acești oameni și cu produsele lor, producători care au trudit ca noi să avem produse românești pe masă? Nu toți au posibilitatea sa vândă on line sau să furnizeze la domiciliul clienților!?
Da, este importantă sănătatea și ne protejăm cu toții. Dar la fel de important este și traiul producătorilor noștri!”, a transmis pe Facebook senatorul PSD, Pop Gheorghe. 
(P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *