Senatorul USR Cosmin Viașu o susține pe Nicoleta Predescu la șefia CMDPD

În urma audierilor din cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului pentru funcția de președinte al Consiliului de monitorizare privind drepturile persoanelor cu dizabilități, parlamentarii USR PLUS au decis să o susțină pe Nicoleta Predescu pentru ocuparea acestei funcții.

Nicoleta Predescu este propunerea Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS, a Federației Dizabnet, a Asociației Ceva de Spus, a Asociației TONAL și a Fundaţiei Centrul de Resurse Juridice și respectă toate cerințele legale ale procedurii, conform prevederilor Legii 8/2016.

USR PLUS face un apel și la ceilalți parteneri din coaliția de guvernământ pentru a o susține pe Nicoleta Predescu pentru funcția de președintă a Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

”Consiliul de Monitorizare este o instituție esențială pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Suferința oamenilor nu trebuie să fie o sursă de bani pentru oameni abonați la funcții publice și la sinecuri. Cei mai vulnerabili dintre români merită să fie apărați de profesioniști, care și-au dovedit puterea și priceperea în slujba acestor oameni”, a transmis senatorul USR PLUS Cosmin Viașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *