Senatorul USR, Viașu Cosmin, îl așteaptă la „raport” pe ministrul Educației, Sorin Câmpeanu

Școala redevine unul din subiectele de principal interes zilele acestea, în contextul în care vacanța impusă de două săptămâni se termină, iar condițiile întoarcerii copiilor la cursuri au fost necunoscute până în ultimul moment, deși așteptate atât de părinți cât și de elevi și profesori.
Elevii vor face cursuri cu prezență fizică în școlile în care rata de vaccinare anti-COVID a întregului personal este de peste 60%, conform ordinului comun de la Ministerele Educației și Sănătății. Aproximativ două treimi din elevi și preșcolari.
„Eu cred, însă, că acest indice al vaccinării personalului , care nu este considerat ca indice relevant în nicio altă țară, ar trebui înlocuit cu rata de infectare din comunitățile din care fac parte copiii. Pentru că, chiar dacă toți profesorii ar fi vaccinați, ei sunt foarte puțini în raport cu comunitățile. Eficientă mi se pare măsura testării de două ori pe săptămână, cu teste neinvazive, pe bază de salivă, atât a copiilor cât și a personalului didactic și auxiliar. Din păcate nu știm exact când va putea fi aplicată. Raed Arafat declara că testele vor ajunge în școli cel mai devreme pe 21 noiembrie. Până atunci școlile pot deveni focare de răspândire a virusului. Cert este că e nevoie de mai multă predictibilitate, nu de decizii de o eficiență îndoielnică, luate în ultimul moment,de care sunt afectați mai ales elevii din anii terminali”, spune senatorul USR, Viașu Cosmin. 
Miercuri, 10 noiembrie, ministrul Educației este așteptat la Comisia de muncă, familie și protecție socială din Senat la o discuție constructivă în care să comunice senatorilor ce soluții a găsit (dacă a găsit), pentru combaterea impactului pandemiei asupra educației.
„Educația are probleme profunde și dincolo de pandemie, care necesită o reală reformă care să vizeze revizuirea programelor și a conținuturilor pentru toate nivelurile de învățământ, implementarea unor noi sisteme de evaluare, programe remediale funcționale, suport în digitalizare și multe altele”, a conchis senatorul Viașu Cosmin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.