Șimleul va avea trei coridoare de mobilitate și parc de specializare inteligentă

Primarul Cristian Lazăr a pregătit un portofoliu de proiecte de 20 de milioane de euro pentru următoarea sesiune de finanțare. Printre acestea se numără trei coridoare de mobilitate urbană, extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare, reabilitarea și dotarea a două grădinițe și a unui liceu.

Alte proiecte sunt achiziția de vehicule nepoluante pentru transportul public, reabilitarea energetică a locuințelor prin ”Valul renovării” finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Lazăr: “Toate proiectele noastre sunt eligibile”

“Am primit vizita ministrului fondurilor europene și avem încă o confirmare oficială că suntem pe drumul cel bun. Suntem la un pas de a realiza principalele obiective pe care le-am definit și le-am inițiat în urmă cu un an.  Toate proiectele noastre sunt eligibile și vor fi finanțate.

2022 e anul proiectărilor iar 2023 va fi anul șantierelor. Și acum avem șantiere deschise, dar marile obiective le vom demara în perioada care vine. Suntem mobilizați cu toții: primărie, proiectanți, constructori. Sunt convins că avem de partea noastră oamenii, comunitatea, partenerii din Consiliul Județean (CJ)”, a spus edilul șimleuan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *