Sondaj IRES: Majoritatea românilor nu au încredere în guvernul Cîțu

După nici trei săptămâni de la învestire, numai 25% dintre românii chestionați de IRES cred că actualul guvern va performa mai bine decât guvernul Orban și 58% cred că Guvernul Cîțu nu va rezista patru ani. Sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 7-8 ianuarie, pe un eșantion de 1.030 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani. 


La întrebarea „Unii spun că guvernul Cîțu nu va rezista până la finalul mandatului. Dumneavoastră ce credeți?”, 58% dintre cei chestionați de IRES au răspuns: „Nu va rezista”. 35% au spus: „Da, va rezista” și 7% nu au știut sau nu au dorit să răspundă.

Analizând datele IRES, se remarcă faptul că singurii care cred în șansele actualului cabinet sunt votanții PNL (57%) și tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani (44%).

Totodată, doar 25% dintre persoanele chestionate de IRES cred că actualul guvern va avea „o prestație mai bună” decât precedentul guvern, condus de Ludovic Orban.

Analizând răspunsurile oamenilor, se constată că majoritatea este de părere că actualul cabinet va avea „o prestație la fel”, comparativ cu guvernul Orban.


Sondajul IRES a fost realizat în perioada 7-8 ianuarie 2021 și are o eroare maximă tolerată ± 3,1%. Guvernul Cîțu a fost învestit prin votul Parlamentului pe 23 decembrie 2020, după audieri și dezbateri în ședința de plen care au durat peste trei ore, cu 260 de voturi „pentru” și 186 „împotrivă”.

Miniștrii noului Cabinet au depus jurământul la Palatul Cotroceni în aceeași zi, la ora 20.00, iar la ora 21.00 a avut loc prima ședință de Guvern condusă de noul premier, Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *