Spectacol de Ziua Culturii Maghiare: Petőfi live!

Societatea Maghiară Culturală din Transilvania (EMKE), filiala Zalău organizează, de Ziua Culturii Maghiare, evenimentul cultural „Recital de poezie – Petőfi Live”, luni, 23 ianuarie 2023, de la ora 18, în Sala „Porolissum” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (CCAJS), cu ocazia aniversării a 200 de ani de la nașterea poetului Petőfi Sándor.

Recitalul va fi susținut de actorul Laczkó Vass Róbert de la Teatrul de Stat din Cluj-Napoca, acompaniat de pianistul Székely Norbert. Spectacolul prezintă o altă față a poetului Petőfi: un tânăr înflăcărat, pasionat, rapsodic, copil al romantismului.
Poezia sa rupe tradiția vechiului tip de poet, care își ascunde viața privată. El își etalează viața prin poezia sa cu un vocabular inspirat de viața actorului voiajor, simplu și direct, și astfel se face înțeles de toate categoriile sociale și de vârstă. Prin optica acestui spectacol, Petőfi este văzut nu numai ca un revoluționar ci mai subiectiv, care poate fi recunoscut de toate categoriile de vârstă.
Intrarea liberă.
Eveniment organizat cu sprijinul UDMR Sălaj, UDMR Zalău, Consiliul Județean Sălaj și CCAJS, Primăria municipiului Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *