Spitalul Județean și spitalul din Șimleu ocupate la capacitate maximă cu bolnavi COVID

Astăzi, Comitetul pentru Situații de Urgență Sălaj, condus de prefectul Virgil Țurcaș, a adoptat o hotărâre prin care Spitalul Orășenesc Jibou a fost transformat în spital suport COVID-19.

Șocant este că decizia vine după ce s-a constatat că Spitalul Județean de Urgență Zalău și Spitalul Orășenesc din Șimleu sunt pline și nu mai au paturi libere pentru tratarea persoanelor infectate cu CORONAVIRUS.

Propunea de a transforma spitalul din Jibou într-un spital suport a venit încă de săptămâna trecută de la vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi, iar decizia a fost aprobată astăzi cu celeritate pentru că situația s-a înrăutățit destul de serios.

Cert este că numărul cazurilor de COVID-19 au explodat săptămâna aceasta. Sălajul are 958 cazuri pozitive în prezent, din care, 164 persoane spitalizate, iar 794 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie). 49 persoane decedate, inregistrate de la începutul pandemiei.

„Din cauza situație epidemiologice speciale, nu doar la nivel județean, ci la nivel național și chiar european, am cerut DSP-ului o evaluare privind oportunitatea transformării Spitalului din Jibou în spital COVID-19. Decizia a fost luată din cauza numărului limitat aflat la dispoziție în cele două unități spitalicești – Spitalul Județean cu cele două secții care sunt pline și Spitalul Orășenesc Șimleu, unde mai există puține locuri. 

Datorită presiunii foarte mari pe locurile de internare destinate COVID, am luat o decizie preventivă de a mării numărul de locuri alocate bolnavilor de COVID, iar soluția a fost spitalul din Jibou”, a declarat prefectul Sălajului, Virgil Țurcaș

În continuare Prefectura Sălaj îndeamnă sălăjenii să respecte cu strictețe măsurile de protecție. Masca de protecție a devenit obligatorie în mai multe localități din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *