Spitalul Județean vine cu clarificări după ce pe rețelele de socializare circulă un video cu un pacient

Reprezentanții Spitalului Județean Zalău aduc lămuriri cu privire la un video care circulă pe Facebook cu un pacient care s-a prezentat la UPU, fiind victima unui accident rutier.
Tânărul acuza dureri la față, fiind vizibile răni la pomeți și nas.
Surprinzător este faptul că deși medicul a constat că pacientul suferă de fractură nazală, tânărul a fost invitat afară din spital și rugat să revină a doua zi.
Pacientul a ieșit din spital și a făcut o filmare în fața UPU-SMURD videoclip în care și-a spus oful legat de modul în care a fost tratat.
Ulterior a plecat la Cluj unde a fost supus unei intervenții chirurgicale la nas.
Spitalul Județean Zalău se apără și spune că a făcut tot ce se putea:
„Având în vedere filmarea de pe reţelele de socializare în ceea ce priveşte pacientul care s-a prezentat în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, reprezentanţii Spitalului Județean de Urgență Zalău comunică următoarele:
🏥Pacientul la care face referire materialul filmat, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe la ora 22:07, cu cod triaj “urgent”; Pacientul a fost preluat de către medicul de gardă, a fost evaluat şi investigat, iar pe toată durata evaluării pacientul a fost stabil, nu prezenta epistaxis, nu i-a fost pusă viaţa în pericol , motiv pentru care medicul de gardă a recomandat consult ORL în Ambulatoriul de Specialitate, a doua zi dimineaţa. Pacientul a părăsit Unitatea de Primiri Urgenţe cu recomandări la ora 00:21, starea acestuia fiind stabilă.
🩺Menţionăm faptul că medicul de gardă, în funcţie de evaluarea făcută pacientului, hotărăşte dacă solicită consultultul medicului specialist (medicului în specialitatea ORL, în acest caz, care efectuează garda la domiciliu). Ȋn cazul pacientului din cazul descris, medicul urgentist a hotărât faptul că starea pacientului nu impune consultul ORL de urgenţă, recomandând consultul de specialitate a doua zi în Ambulatoriul de
Specialitate ORL.
🙌Vă asigurăm că efortul întregii echipe din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean de Urgență Zalău a fost şi este de a asigura prompt şi profesionist investigaţii, îngrijiri şi tratament tuturor pacienţilor”, transmit reprezentanții celei mai mari unități spitalicești din județul Sălaj. 

2 thoughts on “Spitalul Județean vine cu clarificări după ce pe rețelele de socializare circulă un video cu un pacient

  1. Din păcate sunt și medici și asistente la UPU Zalău care tratează pacienții cu multă indiferență,a pățit-o și copilul meu care a ajuns cu dureri abdominale,febră și grețuri și a fost ținut pe hol 4ore până a fost „consultat”și i s-a spus că nu are nimic doar nu are chef de mers la lucru ,el fiind încă în șomaj pentru că a terminat facultatea și nu a găsit încă un job ,din păcate.Am fost stupefiată că un cadru medical să trateze un bolnav în așa fel cu bătaie de joc.Deci și acest tânăr a fost tratat cu aceeași indiferență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *