Spitalul Salvosan Ciobanca – pivot in medicina din Salaj

Salvosan Ciobanca inseamna aproape 400 de angajati, din care peste 100 sunt medici, asistenti medicali, personal de specialitate si auxiliar. Si mai inseamna si peste 500 de pacienti care ii trec zilnic pragul


Salvosan Ciobanca este cel mai important centru medical particular din Salaj si a fost permanent dupa 1989 pivot in medicina din Salaj. In prezent, deserveste circa 500 de pacienti in fiecare zi, cu cei aproape 400 de angajati, din care peste 100 sunt medici, asistenti medicali, personal de specialitate si auxiliar.

Povestea clinicii private Salvosan Ciobanca, infiintata oficial in anul 1991, porneste din anul 1979, cand se conturau ambitiile si pasiunea doctorului Pentru Ciobanca pentru a face ceva pentru locurile acestea.

Imediat dupa Revolutie, prin credite de la mai multe banci, dr. Petru Ciobanca a inceput dezvoltarea clinicii. Primele aparate achizitionate au fost un ecograf, gastroscop, colonoscop, mamograf, bronhoscop, care bineinteles erau pentru prima data aduse si utilizate in judetul Salaj in bebeficiul pacientilor de dr. Petru Ciobanca.

Pornind de la sectia de Gastroenterologie infiintata la Salvosan Ciobanca, au urma sectiile de Oncologie, Endocrinologie, sectii ce nu erau pe atunci la Spitalul Judetean Zalau.
Pentru a tine pasul cu dotarile medicale moderne, Petru Ciobanca a reusit, in premiera pentru judetul Salaj, sa achizitioneze aparatura medicala de ultima generatiea: ecografie Doppler cardiac si vascular periferic, practicata de cei mai buni specialisti in domeniu adusi la Zalau din Cluj (dr. Ionut Marian, Romeo Chira si altii).

Dezvoltarea si achizitionarea de aparatura medicala de ultima generatie sunt principalele preocupari ale Clinicii Salvosan Ciobanca si se confirma prin cumpararea primului CT – computer tomograf din judetul Salaj si judetele limitrofe. Investigatiile medicale erau prestate de cei mai buni specialisti din Cluj, care colaborau cu clinica Salvosan Ciobanca. Spitalul Judetean Zalau a beneficiat foarte multi ani de aparatele aflate in dotarea Salvosan Ciobanca, aparate care au deservit atat populatiei din Salaj, cat si cetatenilor din judetele limitrofe. Dupa foarte multi ani, Spitalul Judetean Zalau a reusit sa intre in posesia unui CT.

Urmatorul aparat achizitionat de Clinica Salvosan Ciobanca, tot in premiera pentru regiunea de Nord-Vest a fost achizitionarea unui RMN – rezonanta magnetica nucleara, cu sacrificii financiare imense si cu cheltuieli foarte mari de intretinere, service cu specialisti externi. Investigatiile medicale erau prestate de medici specialisti din Cluj, care la vremea aceea erau in numar foarte mic.

Tot in premiera pentru Salaj, la Salvosan Ciobanca a fost promovata chirurgia laparoscopica, s-a achizitionat aparatura medicala necesara si s-au facut primele interventii chirugicale cu cei mai buni chirurgi ai Clujului (prof. dr. Duca, Vlad, Puia, Zaharia, Nadim, Zdehus). Dupa formarea medicilor ca foarte buni specialisti, adusi la Salvosan Ciobanca de dr. Petru Ciobanca, multi au plecat la Spitalul Judetean Zalau continuand activitatea profesionala.

Preocuparea Salvosan Ciobanca continua pentru dotare corespunzatoare si atragerea specialistilor care practica cardiologie de la Institutul Inimii, Clinica de Recuperare – specialisti in aritmologie (studiu electrofiziologic al functionarii inimii), care vor lucra la Salvosan Ciobanca.
O preocupare permanenta la Salvosan este cresterea nivelului profesional al personalului angajat, prin cursuri de perfectionare, simpozioane, conferinte atat in tara, cat si in strainatate. In acest moment, doi specialisti ai clinicii Salvosan sunt plecati la Barcelona si Budapesta pentru pregatire alaturi de specialisti din SUA, Israel, Polonia, Franta si Ungaria.

In acest moment, Salvosan Ciobanca are de la cabinete de medicina de familie si cabinete de medicina dentara la cabinete cabinete de specialitate – medicina interna, chirurgie, boli de nutritie si diabet, gastroeterologie, cardiologie, oftalmologie, ORL, ginecologie, alergologie, reumatologie, dermatologie, medicina fizica si recuperatorie, psihiatrie, neurologie, medicina muncii, medicina sportiva, endocrinologie, urologie. Are de asemenea laborator ambulator de specialitate paraclinic – laborator de analize, radiologie si imagistica, cu investigatii de inalta performanta (RMN, CT, mamografie, osteodensitometrie, ecografie mamara cu biopsie, ecografie Doppler). Este totodata unitate sanitara cu paturi – spitalizare continua, spitalizare cu zi, ingrijire paliative, spitalizare cu plata. Farmacia Salvosan Ciobanca este singura din Salaj cu program non-stop.

Avand in vedere arhitectura clinicii Salvosan Ciobanca, pacientul poate beneficia de toata gama de consultatii de specialitate si investigatii paraclinice pentru stabilirea cu exactitate si in termen scurt a diagnosticului.

Doctorul Petru Ciobanca practiva medicina de 40 de ani la standarde inalte alaturi de o echipa cu inalte competente profesionale. Este absolvent al UMF Cluj-Napoca, specializare medicina interna, gastroenterologie cu competente in ecografie si endoscopie digestiva, integrator clinic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *