Sprijin financiar de la bugetul județului pentru Spitalul Orăşenesc Jibou

🏥 În cadrul ședinței extraordinare de vineri, 15 octombrie, Consiliul Județean Sălaj a alocat, din fondul de rezervă bugetară, un ajutor financiar în valoare de 50.000 de lei Spitalului Orășenesc Jibou „Dr. Traian Herța”. Banii sunt destinați achiziționării de echipamente medicale pentru tratarea pacienților cu SARS-CoV-2.

📌 „Pe fondul creșterii semnificative a incidenței la nivelul județului și al orașului Jibou, dar și pentru că dotările Spitalului «Dr. Traian Herța» sunt insuficiente pentru a face față numărului mare de pacienți, Primăria Jibou ne-a solicitat în regim de urgență un sprijin financiar. Pandemia ne-a învățat că trebuie să avem grijă unii de alții, să ajutăm, să fim solidari, pentru că doar împreună putem ieși învingători. Astfel, administrația județeană rămâne alături de personalul din prima linie a luptei cu temutul virus și alocă unității medicale din Jibou, din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Judeţean, suma de 50.000 de lei, pentru achiziționarea a șapte concentratoare de oxigen de 10 litri și a două butelii de oxigen medical de 50 de litri”, a explicat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Consilierii județeni P.S.D au cerut administrației județene alocarea acestor fonduri într-un mod echilibrat pentru toate spitalele din Sălaj 

„În sfârșit după mai multe insistențe și solicitări repetate făcute în cadrul ședințelor CJ Sălaj de către grupul de consilieri județeni PSD privind rezolvare problemelor comunităților locale, în special problemele cauzate de pandemia COVID-19, azi în ședința Consiliului Județean Sălaj s-a alocat suma de 50.000 de lei pentru Spitalul din Jibou, așa cum și alte unități spitalicești au beneficiat de sume importante din bugetul județului”, transmite liderul consilierilor județeni PSD, ing Sergiu Panie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *