Strada 22 Decembrie 1918 recepționată în prezența viceprimarului Teodor Bălăjel

Astăzi, 27 septembrie 2022, a fost demarată procedura de recepție la obiectivul de investiții „Modernizare coridor integrat de mobilitate urbana axa sud: str. 22 Decembrie 1989” , prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2014-2020, Axa Prioritarǎ 4- SPIJINIREA DEZVOLTĂRII URBANE DURABILE, PRIORITATEA DE INVESTIȚII 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare.

Valoarea finalaă a lucrărilor executate este de 5.140.604,26 lei inclusiv TVA din care TVA 820.768,75 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea străzii 22 Decembrie 1989, tronsonul de la km 2+010, care străbate municipiul spre centura Zalăului pe o lungime de 1.128,5 m până la ieșirea din oraș la km 3+138.5.

Scopul principal al proiectului este realizarea unor sisteme de transport urban durabil, dezvoltarea modurilor nemotorizate de deplasare, descurajarea traficului privat și reducerea utilizării acestuia, îmbunătățirea transportului public (creșterea vitezei de deplasare, a eficienței, frecvenței mijloacelor de transport public de călători, etc), precum și reducerea emisiilor de C02 echivalent.

„Suntem la final cu modernizarea completă a străzii 22 Decembrie 1989, fosta strada Crasnei, care este de acum una dintre cele mai frumoase intrări în oraș. Azi am început recepția tronsonului finanțat cu bani europeni, de la intrarea în oraș dinspre centură până la Inserco. Partea finanțată prin PDL, de la Inserco până în Centru a fost gata în decembrie. Iar acum avem o stradă modernă, într-o condiție în care aceasta nu a mai fost niciodată. Au fost lucrări complete și complexe. de la carosabil la trotuare cu piste de biciclete, canalizare pluvială, canale subterane pentru cabluri, stații de autobuz, mobilier urban, iluminat nou pe LED, spații verzi. A fost vorba de o reconstrucție, de fapt. Cu multe detalii și nu fără bătăi de cap, dar am avut o bună colaborare cu constructorul și rezultatul este de calitate”, transmite viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *