Subprefectul Sălajului, Virgil Țurcaș: „De Ziua Națională, să vedem partea plină a paharului!”

Subprefectul județului Sălaj și prim-vicepreședinte al PNL, Virgil Țurcaș, a ținut să transmită de Ziua Națională a României, un mesaj mai neconformist pe rețelele de socializare, făcând apel la responsabilitate întregului popor român.
„Avem 32 de ani de libertate, dar încă societatea românească mai are sechele după aproape 45 de ani de comunism, in care cetațenii au avut restricționat accesul la alimente, erau violate proprietatea privata, drepturile si libertațile fundamentale, iar spațiul locativ si chiar intimitatea erau controlate.
Sa nu uitam ca 70% din populația lumii trăiește în regimuri dictatoriale, autoritare sau nedemocratice. În acele state, dacă îi critici pe mai marii țării sau daca vorbesti de rau regimul politic, esti pedepsit.
În România nu se pune problema să nu ai voie să critici regimul politic, pe președintele țării sau pe politicienii sau demnitarii care te reprezintă. Nu de putine ori se depașesc limitele. În numele libertății de exprimare rețele sociale abundă de știri false, neverificate, pe orice teme, care creează foarte mult rău societății. Oamenii nu mai știu ce să creadă, sunt debusolați. Educația este singura armă pe care o națiune o are la îndemână pentru a se putea apăra pe viitor de informațiile false.
Așadar, regimurile democratice aduc și dezavantaje, nu pot fi perfecte, dar sunt cele mai bune dintre cele posibile. O țara nu poate fi schimbata in bine doar de politicieni. La transformarea țării trebuie să participe responsabil decidenții din toate domeniile, si nu in ultimul rand, fiecare dintre noi.
Trăim totuși vremuri de pace, și nu e puțin lucru (vorbiți cu concetățeni care au prins Al Doilea Razboi Mondial!). Astăzi poți ieși în comunitate, chiar noaptea, fără riscuri majore. Trăim vremuri in care dacă cineva dorește sa muncească, are cel puțin ce să pună pe masă.
Știm cu toții că sunt multe nedreptăti care trebuie corectate în societatea românească, printre care cele din sistemul de pensii, nedreptățile din sistemul de salarizare, pensionările la vârste fragede, privilegiile pentru anumite categorii socioprofesionale, egalitatea de șanse în accederea pe anumite poziții, etc.
Chiar dacă regimurile politice democratice nu sunt perfecte, ele sunt perfectibile, fiecare dintre noi avand o responsabilitate in acest sens, atat cat poate, daca își iubeste cu adevarat țara. Patriotismul nu se afirmă, se dovedește, chiar și atunci cand țara nu este așa cum o vrem noi.
La mulți ani românilor de pretutundeni !!!”, scrie pe Facebook, Virgil Țurcaș . 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *